LGS birincisi olmak için ne yapmalıyım?
LGS'de Derece Yapan Öğrencilerin Başarı Sırrı hedef belirleme, aile desteği alma, zaman yönetimi, planlı çalışma, dikkat ve hızlı okuma becerisi. Siz de sınav başarınızı artırmak için bu konularda kendinizi geliştirebilir, zorlandığınız alanlarda profesyonel destek alabilirsiniz.
LGS için bir günde kaç soru çözmeli?
Başka bir deyişle girecekleri deneme sınavında 50 adet sözel, 40 adet de sayısal bölümden olmak üzere 90 adet soru çözecekleri göz önüne alındığında günde en az 90 soru çözmeleri gerekmektedir. Öğrenci sürece uyum sağladıktan sonra kazanımlar da ilerleyecek ve yeni konularda da yol kat edecektir.
LGS Türkiye birincisi nasıl çalıştı?
Sınava rahat bir şekilde hazırlandığını ifade eden LGS birincisi Hamza Soyluer "Sıkıldığım zaman ders çalışmayı bıraktım ve kendime yüklenmedim. Hazırlık sürecinde sadece ders çalışmadım. Kendime de zaman ayırdım. Günde 150 ila 200 arasında soru çözümü yaptım.
LGS'ye son 5 ay kala nasıl çalışılmalı?
LGS'ye son 5 ay kala nasıl çalışılmalı?
İşte ders ders LGS'ye çalışma tüyoları:
- SÖZLÜK KARIŞTIRIN. -Türkçe (Bilfen Ortaokulları Türkçe Bölüm Başkanı Sündüs DEMİRDAĞ TUNCER):
- ORAN VE ORANTIYA İYİ ÇALIŞIN.
- GÜNCEL BİLİMSEL GELİŞMELERİ TAKİP EDİN.
- KONU ÖZETLERİ ÇIKARIN.
- KELİMELERİN EŞ ANLAMLARINI ÇIKARIN.
- BOL SORU ÇÖZÜN.
- HERGÜN DERS ÇALIŞILMAZ.
LGS için günde kaç soru çözmek gerekir?
LGS için günde kaç soru çözmek gerekir?
Fen Lisesi Kazananlar nasıl kazanılır?
Fen lisesi nasıl kazanılır?
- Fen lisesine giden yolda hedef belirlemenin önemi.
- LGS'ye hazırlık sürecinde doğru ve verimli çalışma yol ve yöntemleri.
- Zaman yönetimi ve planlı çalışmanın LGS sürecine etkisi.
- LGS'de yararlanılacak doğru kaynakların analizi.
- LGS yolculuğunda deneme sınavları analizi yapmanın faydaları
Sınav stresi nasıl aşılır?
- Sınava Planlı ve Programlı Çalışın. Sınav için planlı ve programlı ders çalışılmalı, sınava yeterince ve zamanında çalışıp hazırlanmalı.
- Sınav Zamanına Kadar Ders Çalışmayın.
- Sınavdan Önce İyi Bir Uyku Uyuyun Ve Dinlenin.
- İyi Ve Doğru Beslenin.
- Olumsuz Düşüncelerinizi Olumlularıyla Yer Değiştirin.