haberci
Efsanevi Üye

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan son açıklamayla birlikte, 2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuç tarihi netleşti. Öğrencilerin heyecanla beklediği bu tarih, sınav sonuçlarının açıklanacağı 11 Temmuz 2025 Cuma günü olarak belirlendi. Hem öğrenciler hem de veliler için oldukça önemli olan bu süreç, tercih dönemine hazırlık yapacak olan gençleri heyecanlandırıyor.
LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih belirlendi! Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi takvimine göre, 15 Haziran 2025'te gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının heyecanla beklenen sonuçları, 11 Temmuz 2025 Cuma günü öğrencilerle buluşacak. Bu tarihte öğrenciler, sınav performanslarını öğrenerek tercih dönemi için adım adım hazırlıklara başlayacaklar.
LGS sonuçlarını öğrenmek artık daha kolay! Sonuç Sorgulama: Adaylar, 11 Temmuz'dan itibaren T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleriyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın Merkezi Sınavlar Sistemi veya e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden sonuçlarını anında görüntüleyebilecekler. Bu sayede öğrenciler, heyecanla bekledikleri LGS sonuçlarına hızlı ve kolay bir şekilde erişebilecekler.
2025 LGS taban puanları açıklandı! İstanbul'da zirve Galatasaray Lisesi'nin! Geleceğin parlak gençlerinin yöneldiği liseler arasında önemli bir yer tutan Galatasaray Lisesi, 500,0000 puanla İstanbul'un en yüksek taban puanına sahip okulu olarak öne çıkıyor. İstanbul Erkek Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi ise yüksek puanlarıyla dikkat çekiyor. Ankara ve İzmir'de ise fen liseleri ve Anadolu liseleri, yüksek taban puanlarıyla dikkat çekiyor.
LGS taban puanları 2025 listesi yayınlandı! Ankara Fen Lisesi, Ankara'da 494,5234 puanla zirvede yer alırken; İzmir'de ise İzmir Fen Lisesi, 492,0992 puanla başı çekiyor. Meslek liseleri ve İmam Hatip liseleri için belirlenen taban puanları da geniş bir yelpazede sıralanırken, özellikle sağlık meslek liseleri ve proje imam hatip okullarının büyük ilgi gördüğü görülüyor. Geleceğin gençleri için heyecan verici bir tercih süreci başlıyor!