Son Konular

LGS'de sürpriz Arda Güler sorusu! Gol attığında yaptığı işaret...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member
arda-guler-6qfo_cover.jpg

Bir milyondan fazla öğrencinin ter döktüğü LGS'de, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümünde yer alan Real Madrid'in yıldız futbolcusu Arda Güler ile ilgili bir soru, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Sınavın, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümündeki soruda Arda Güler'in attığı gollerden sonra bir elini kalbinin üzerine koyup diğer elinin işaret parmağını göğe doğru kaldırarak yaptığı sevince yer verildi.
Soruda Arda'nın gol sevinciyle ilgili, "Bu tevekkül inancımın göstergesidir. Çünkü hayatta insanın başına iyi şeyler gibi kötü şeyler de gelebiliyor. Başarıların yanında başarısızlıklar, sağlıklı olmanın yanında hastalıklar... Ben elimden geleni yapıyorum, çalışıp çabalıyorum, sonucunu Allah'a bırakıyorum." açıklaması hatırlatıldı.
Arda'nın açıklamasındaki "Tevekkül inancı"nda anlatmak istediğinin hangisi olduğu soruldu?
Şık olarak şunlar verildi:
A- Zorlukların aşılmasında etkilidir.
B- Gayret göstermekle birlikte Allah'a güvenmektir.
C- Kişinin huzurlu olmasına katkı sağlar.
D- Tercihlerinin sorumluluğunu üstlenmektir.
Doğru cevap ise, "Gayret göstermekle birlikte Allah'a güvenmektir"yazılı olan B şıkkıydı..

Gayret göstermekle birlikte Allah'a güvenmektir"

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusunda, Arda Güler'in gol sevincine dair yaptığı açıklamada "Tevekkül inancımın göstergesidir…" derken neyi kastettiği sorulmuştu. Doğru yanıt B şıkkıydı:

"Gayret göstermekle birlikte Allah'a güvenmektir."

Açıklama:
1. Tevekkül kavramı İslam ahlakında, insanın elinden geleni yapması (gayreti) ile birlikte sonuçları Allah'a bırakması (güvenmesi) demektir.
2. Arda Güler de "Ben elimden geleni yapıyorum, çalışıp çabalıyorum, sonucunu Allah'a bırakıyorum." diyerek bu dengeyi vurgulamış oluyor.
3. Diğer şıklar (zorlukları aşma, huzur sağlama, tercihlerinin sorumluluğu) tevekkül'ün genel etkileri olabilir; ama tanım olarak "gayret + Allah'a güvenme" esas alınır.

Bu nedenle soruda B şıkkı (Gayret göstermekle birlikte Allah'a güvenmektir.) doğru kabul edilmiştir.

Geri
Üst Alt