Son Konular

  • SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

    Değerli Forum Üyeleri,

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

    SAAT: 09:05

    "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

    Ruhu Şad Olsun.

    10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Limonlu Kurabiye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Mercimek Çorba

T

Simit

T

theking

Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
2 adet limon kabuğu ve suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
2.5-3 su bardağı un
Bulamak için ;
Nişasta yahut pudra şekeri

Limonlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kaba sıvı yağ, pudra şekeri, şeker, yumurta alınır mikser yahut çırpıcı ile güzelce çırpılır.
Zerdeçal, k. Tozu, vanilya eklenir karıştırılır.
Limon kabukları rendelenir ve suyu sıkılır.
Hem limon kabuğu hem suyu karışıma eklenir karıştırılır.
Azar azar un ek edilerek ele yapışan cıvık bir hamur elde edilir. ( kek hamurundan biraz daha katı ).
Buzdolabına kaldırılır.
Yarım saat bekletilir.
Bekleyen hamurdan kaşık yardımı ile ele alınır yuvarlanır nişasta yahut şekere bulanıp yağlı kağıt serili fırın tesisine dizilir.
Evvelden ısıtılmış 200 fırında altı kızarana kadar pişirilir.
Üzerinin kızarmasını beklemeyin elastikiyetini kaybeder.
 
T

Mercimek Çorba

T

Simit

  1. Konular

    1. 1.284.128
  2. Mesajlar

    1. 1.687.291
  3. Kullanıcılar

    1. 32.597
  4. Son üye

Geri
Üst Alt