Son Konular

Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
Muhallebisi için;
1 ,5 litre süt
1 ,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerindeki limonlu sosu için;
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı mısır nişastası
6-7 yemek kaşığı toz şeker

Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için tencereye süt, un, toz şeker, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini koyup muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştıralım.
Malzemeleri koyduğumuz tencereyi ocağa alalım ve orta ateşte muhallebi yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
Borcamın altına 1 kepçe ince bir kat muhallebiden koyup yayalım ve üzerine petibör bisküvilerimizi dizelim.
Daha sonra hazırladığımız muhallebinin yarısını boşaltalım ve yayalım.
Muhallebiyi eşit biçimde yaydıktan sonra tekrar bir sıra daha bisküvi dizelim ve muhallebinin kalanını boşaltarak eşit biçimde tekrardan yayalım.
Ben toplamda 2 kat bisküvi koydum fakat siz dilerseniz borcamınızın büyüklüğüne bağlı 3 yahut 4 kat bisküvili de yapabilirsiniz.
Limonlu sos için tencereye limon kabuğu rendesi, limon suyu, bir mikrar su ile açtığınız mısır nişastasını, suyu, toz şekeri ve yumurta sarısını koyarak karıştıralım.
Daha sonra tencereyi ocağa alın ve sos yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
Kıvam alan limonlu sosumuzu muhallebinin üzerine boşaltarak eşit formda güzelce yayalım.
Sıcağı çıkan ve soğuyan pastamızın üzerini kapatalım ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim.Soğuk servis ediniz.Afiyet olsun.
Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Acılı Bol Soğanlı Bulgur Pilavı

S

Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından)

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kakaolu petibör bisküvi Muhallebi için; 5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Jöle için; 1 su bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı şeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Pudingli Bisküvili Şahane Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kakaolu bisküvi (175 gr.lık) 1 paket sade bisküvi Kreması için: 1 adet Dr.Oetker kakaolu puding 3,5 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200 ml.) 1 yemek kaşığı un 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı Üzeri için : Artan krema 1 adet sütlü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Pratik Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler 2 paket kakaolu petibör bisküvi Muhallebisi için; 1 litre süt 1 su bardağı şeker 2 dolu yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta (Buğday ya da mısır) 1 paket vanilya Çikolata ganajı için; 1 paket krema (200 ml) 200 gram çikolata Pratik Bisküvili Pasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Muhallebili Muska Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket baklavalık yufka 125 gram tereyağı Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Muhallebisi için; 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tanımı İçin Malzemeler 250 gram kavrulmuş kadayıf 2.5 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı ceviz 1 yemek kaşığı tereyağı Muhallebisi için; 4 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 6 yemek kaşığı toz şeker 1 paket krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.134
  2. Mesajlar

    1. 1.678.757
  3. Kullanıcılar

    1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt