Limonlu Yaz Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Etli Fırın Yemekleri

T

Haşhaşlı Bükme Çörek

<
T

theking

Limonlu Yaz Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Alt taban için;
1, 5 paket burçak yahut petibör bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı (1 su bardağı kadar)
Muhallebisi için;
1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından az eksik şeker
1 su bardağından az eksik irmik
1 paket vanilya (piştikten sonra)
Sosu için;
1 adet limon (hem suyu hem kabuğu)
3 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 fiske zerdeçal

Limonlu Yaz Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bisküviler rondodan geçirilip tereyağı ile harmanlanır.
Sonra kullanılacak borcamın tabanına sıkı sıkı bastırılıp dolaba kaldırılır.
Sonra muhallebi için olan gereçler karıştırılıp devamlı karıştırarak yoğunlaşınca dolaptan çıkarttığımız bisküvi tabanının üzerine yayılır.
En son sos için 1 limon rendesi, suyu, su şeker, zerdeçal ve nişasta yoğunlaşana kadar ocakta karıştırarak pişirilir.
Sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra pastamızın üzerine dökülür.
Dolapta 4 5 saat bekledikten sonra yemeye hazırdır
 
T

Etli Fırın Yemekleri

T

Haşhaşlı Bükme Çörek

Geri
Üst Alt