Modoratör
Yeni Üye
Lisans tezi ne demek?
4 yıllık eğitim alan öğrencilerin aldıkları eğitim ile uyumlu konu belirleyip yaptıkları bilimsel araştırmaya denir. Lisans tezlerinde öğrencilerden literatüre yeni konu kazandırmaları beklenmez. Yapılmış çalışmaları ele alan derleme hazırlamaları beklenir.
Üniversite bitirme tezi nedir?
Üniversite bitirme tezi nedir?
Bitirme tezi, akademik eğitim alan lisans öğrencilerinin öğrenimlerini tamamlamaya yönelik eğitimlerinin son dönemlerinde yaptıkları tez çalışmasına verilen isimdir.
Lisans tezi nasıl hazırlanır?
- Konu seçilir. Tez yazmak uzun bir süreç alacağından araştırmacının ilgi duyduğu bir konuyu seçmesi en doğrusudur.
- Konu sınırlandırılır.
- Hipotez kurulur.
- Araştırma metodu belirlenir.
- Geçici plan oluşturulur.
- Geçici kaynakça oluşturulur.
- Okuma ve not alma çalışması yapılır.
- Tez yazma aşamasına geçilir.
Lisans Bitirme tezi zorunlu mu?
Lisans Bitirme tezi zorunlu mu?
Lisans bitirme tezi ve Lisansüstü eğitim sürecinde tez yazmak zorunludur. Lisans döneminde bazı üniversite ve bölümlerde mezun olabilmeniz için belirlediğiniz bir konu ve sorun dahilinde bilimselliğe sadık kalarak tez yazmanız beklenmektedir.
Tez yazmak kaç para?
Lisans tezleri 1500-2500 TL arası, Yüksek Lisans tezleri 3500-7000 TL arası, Doktora tezleri ise 15000-30000 TL civarındadır. Yüksek lisans tezleri ve doktora tezleri hazırlama, önlisans ve lisans tezlerine göre çok daha zordur. Bu sebeple, tez hazırlama fiyatları öğrenim durumuna göre ücretlendirilmektedir.
Lisans tez en az kaç sayfa olmalı?
Lisans tez en az kaç sayfa olmalı?
Tez; lisans ve yüksek lisans tezlerinde yapılan daha çok literatür taraması şeklinde hazırlanan araştırmalardır. 80 ile 120 sayfa arasında olur.
Bitirme çalışması zorunlu mu?
Öğrenci, danışman öğretmeni tarafından verilen ödevi, zamanında bitirmekle ve teslim etmekle yükümlüdür. Bitirme projesinin amacı; üniversiteyi lisans düzeyinde bitiren öğrenciden, akademik içerikli ödev yapmasını sağlamaktır.
4 yıllık bölümlerde tez var mı?
4 yıllık bölümlerde tez var mı?
dört yıllık üniversite diye anılan bir lisans programını tamamlayarak mezun olmak için verilen ve fakat bazı üniversitelerce istenip bazılarınca istenmeyen bitirme tezi. savunmalı ve savunmasız olmak üzere iki çeşidi mevcuttur.