Modoratör
Yeni Üye
Lise bursu nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında düzenlenecek İOKBS tarihlerini duyurdu. Ortaokul ve lise kademelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim masraflarını karşılaması bursluluk sınavı düzenleyecek. Sınavda başarılı olan adaylara her ay 460 TL'ye varan burs ödemesi yapılacak.
Lise öğrencileri ne kadar burs alıyor?
Lise öğrencileri ne kadar burs alıyor?
Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL'ye çıktı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim giderlerinin karşılanmasına yardım amacıyla yapılan sınava her yıl 1 milyona yakın öğrenci katılıyor.
Bursluluk hangi durumlarda kesilir?
Bursluluk hangi durumlarda kesilir?
MADDE 28 – (1) (Değişik: 10/9/2012-2012/3697 K.) Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.
TKD bursu nedir?
TKD Öğrenci Bursları Amaç: Başarılı ve maddi olanakları kısıtlı tıp öğrencilerine burs sağlamaktır. Başarı tanımlanması: Bursun verileceği öğretim yılı bir önceki dönem tıp dersleri not ortalamasının 70 veya üstü olması gerekmektedir. Bu nedenle, hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine burs verilemez.
Lise burs ücreti ne kadar 2022?
Lise burs ücreti ne kadar 2022?
Bundan böyle aylık olarak verilecek burs miktarı ise 468,54 TL dir. PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 468,54 TL'dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir.
Lise burs ücreti ne kadar 2021?
Lise burs ücreti ne kadar 2021?
İlk PYBS bursunuz eylül ya da ekim ayı içerisinde alacağınızı bilmenizi isteriz. Bundan böyle aylık olarak verilecek burs miktarı ise 468,54 TL dir. PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 468,54 TL'dir.
Ortalama kaç olursa burs kesilir?
Eylül 2018'de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4'lük sistemde 2.00'nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.
Bursun kesilmesi için kaç dersten kalmak gerekir?
Bursun kesilmesi için kaç dersten kalmak gerekir?
KYK'nın iletişim hattı ve Twitter'daki resmi destek hesabında KYK yetkililerine bu soruyu sorduğumuzda bir sayı belirtilmemiştir. Not ortalaması 2.00'nin altında kalan ya da hazırlık sınıfını geçemeyip KYK bursu kesilen öğrencilerin bursu, öğrenim kredisine dönüşmektedir.
Türk Kardiyoloji Derneği bursu ne kadar?
Türk Kardiyoloji Derneği bursu ne kadar?
Vakfın Amacı Başarılı Ve Maddi Olanakları Kısıtlı Tıp Öğrencilerine Burs Sağlamaktır. Burs Süresi 1 Yıldır Ve Toplam 7.200 Türk Lirası Her Yıl Eylül, Kasım, Şubat Ve Mayıs Aylarında Eşit Tutarda Ödenir. Bursun Süresi 1 Yıldır Ve Her Yıl Koşulları Taşıyanların Bursları Yeniden Uzatılır.
2022 PYBS Bursluluk parası ne kadar?
Bundan böyle aylık olarak verilecek burs miktarı ise 468,54 TL dir. PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 468,54 TL'dir.