Lise diploması olmadan üniversiteye gidilir mı?
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.
Lisede sorumlu dersi olan üniversiteye gidebilir mi?
Lisede sorumlu dersi olan üniversiteye gidebilir mi?
12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.
Öğrenci diploması nasıl alınır?
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Lise mezunu olmadan TYT girilir mi?
Lise mezunu olmadan TYT girilir mi?
Dönem sonu itibariyle 6 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar, mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler, TYT Sınavına başvurabilirler.
Üniversite sınavına girmek için ne gerekli?
Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler
- Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi.
- Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi. Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, Süresi geçerli pasaport,
Sorumlu dersi olanlar diploma alabilir mi?
Sorumlu dersi olanlar diploma alabilir mi?
DİPLOMA VE ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.
9 sınıf sorumluluk sınavını Geçemezsek ne olur?
Sorumluluk sınavını geçemezsek ne olur? Başarısız sayılan dersin Sorumluluk sınavını geçemeyen öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerler fakat o dersin sorumluluğu üzerinden kalkmaz. Öğrenimine devam eden öğrenci dönem sonunda üst sınıfa geçse bile o dersin sorumluluk sınavına tekrardan girebilir.
Okul diplomasını nereden alabilirim?
Okul diplomasını nereden alabilirim?