haberci
Meraklı Üye

Burdur'da bir lise öğrencisinin kitap yazma hayali, öğretmenlerinin rehberliğiyle gerçeğe dönüştü.
Burdur Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde 10. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Sena Şimşek, yazarlık yolculuğuna ilk adımını attı.
Okuma ve yazmaya olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan Şimşek, öğretmenlerinin teşvikiyle genç yaşta ilk psikolojik gerilim romanı olan 395 sayfalık kitabını yayınlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Sena Şimşek, ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarının kendisi için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.
"Kelimelerle Aram İyi"
Kendi yazdığı kitabın konusunu edebiyat öğretmeniyle paylaşan Şimşek, öğretmeninden büyük beğeni aldığını dile getirdi. Yazma serüvenini anlatan Şimşek, "İlkokul yıllarımda okulumuzun yanında bir kitapçı bulunurdu. Babam beni okula bırakırken sık sık oraya uğrardım. Harçlıklarımı biriktirir, aldığım kitapları okurdum. Ortaokul yıllarımda da bu alışkanlığımı sürdürdüm. Okuduklarımdan ilham alarak defterlerime notlar almaya başladım. Liseye geçtiğimde öğretmenlerimiz bizi şiir okumaya ve yazmaya teşvik ediyordu. Ben de o dönemlerde yazmaya başladım. Kelimelerle aramın iyi olduğunu fark ettim ve yazmaya devam ettim. 'Yalnızlık Fısıltısı' adını verdiğim kitabı bu süreçte kaleme aldım" şeklinde konuştu.
Yaklaşık 5 aylık bir süre zarfında kitabını tamamladığını belirten Şimşek, kitabının yayımlandığını ve satışta olduğunu söyledi.
Gerilim ve psikoloji türündeki kitabıyla dikkat çeken Şimşek, "Psikoloji alanına ilgim nedeniyle bu türde bir kitap yazmaya karar verdim. Yaş grubuma uygun bulabileceğim kitaplar pek yoktu, bu yüzden kendi hikayemi yazmaya karar verdim. Kitabımda, psikiyatri servisinde bir araya gelen altı arkadaşın yaşadığı olayları anlatıyorum. Arkadaşlık bağlarının nasıl sınandığını ve zorlu süreçlerde nasıl dayanışma içinde olduklarını aktarıyorum" dedi.
Lise eğitimini tamamladıktan sonra psikoloji okumak istediğini belirten Şimşek, yazmaya devam edeceğini ve kendisini geliştirmek adına çaba göstereceğini dile getirdi.
"Öğrencilerimin Başarısı Benim Gururum"
Okul Müdürü Ozan Kara, öğrencilerine her alanda destek olduklarını vurguladı.
Öğrencilerinin hobilerini geliştirmeye ve yeteneklerini ortaya çıkarmaya önem verdiklerini belirten Kara, "27 yıllık meslek hayatımda birçok öğrenci mezun ettim. Aralarında doktor, sporcu, oyuncu olanlar oldu ancak ilk kez bir öğrencimin yazar olması beni ayrıca gururlandırdı. Öğrencilerim benim için büyük bir gurur kaynağı" dedi.
Kara, Sena Şimşek'in yazarlık serüveninde de destek olacaklarını ve başarısının devamını dilediğini belirtti.