- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.739
- Meslek
- Webmaster
Liseye gitmemenin cezası var mı?
Mevcut mevzuata göre çocuğunu ilköğretime göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 lira idari para cezası veriliyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye, 500 lira idari para cezası veriliyor.
Lisede neler yapılmamalı?
Yapmamanız Gerekenler
1 sınıfa gitmezse ne olur?
Okula göndermeme para cezası vardır. Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.
Bir lise öğrencisi nasıl giyinmeli?
okulda "havalı" olmak için
Lise kaç yılında zorunlu oldu?
12 Yıllık Zorunlu Eğitim Sistemi (4+4+4 eğitim sistemi) 2012-2013 döneminde Türkiye'de başlayan eğitim sistemidir.
1 sınıfa göndermemek için rapor nasıl alınır?
Dinçer açıklamasında "66 aylık veya 66 aydan büyük çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veli Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelere başvuracak. Sağlık raporu almayacak, bunun adı sağlık raporu değil. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporları kabul etmeyeceğiz." dedi.
73 aylık çocuğumu okula göndermek istemiyorum ne yapmalıyım 2021?
71 aylık çocuklar 1. sınıfa zorunlu olarak kayıt olacaklar. Bu sebeple dilekçe veya rapor ile 72 aylık çocuğun 1. sınıf kaydı kesinlikle ertelenemez.
Okula gitmemenin cezası kaç TL?
Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.
Lise eğitimi zorunlu olmalı mı?
CEVAP 8: Bu Kanunla getirilen sistem 2012 – 2013 öğretim yılında uygulamaya geçirilecektir. Bu sene 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ortaokul 1. sınıf öğrencisi olarak, 8. sınıfı tamamlayan öğrenciler ise zorunlu eğitim kapsamında 9. sınıfa (liseye) başlamak zorundadır.
Zorunlu ilköğretim yaşı kaç?
Türkiye'de okula başlama yaşı 6, zorunlu eğitim süresi 12 yıl. 6 yaşında okula başlayan çocuk ara vermezse bile ancak 18 yaşında okuldan ayrılır.
Ana sınıfına kaç yaşında başlar?
Kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57 ayını dolduran ve 68 ayını doldurmayan çocuklar anasınıfına kaydedilebilir. Ayrıca bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan ana sınıflarına 45 – 56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.
Çocuğunu anaokuluna göndermek istemeyen ne yapmalı?
Sağlık ya da benzeri bir sebeple çocuğunuzun okula kaydını ertelemek istiyorsanız ilkokul kayıt erteleme dilekçesi ya da okula kayıt yaptırmamak için dilekçe ile okul idaresine başvuru yapabilirsiniz.