Lojistik stratejileri nelerdir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
4.851
Meslek
Webmaster

Lojistik stratejileri nelerdir?

Lojistik stratejisi, "herhangi bir tedarik zincirinde farklı paydaşlar arasındaki planları, hedefleri ve politikaları koordine etmeye yarayan bir dizi yol gösterici ilke, tutum ve prensipler" olarak tanımlanabilir.

Lojistik Bilgi Sistemleri kaça ayrılır?

Lojistik Bilgi Sistemleri, temel olarak Stratejik Planlama Sistemleri ve Operasyonel Bilgi Sistemleri'ni, ve bunların dışında diğer sistemleri kapsar. Bu iki ana gruptaki sistemler ve onların altında sınıflandırılabilecek sistemlerbir harita olarak Resim 6.9'da verilmiş olup bu bölümde anlatılacaktır.

Depolama türleri nelerdir?

Depolama türleri nelerdir?
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.

Lojistiğin temel faaliyetleri nelerdir?

Lojistiğin temel faaliyetleri nelerdir?
Bu faaliyetler; sipariş işleme, stok yönetimi, ulaştırma (nakliye), depolama, malzeme taşıma ve paketleme, lojistik ağ ve kuruluş yeri seçimi olarak sıralanabilir (Bowersox vd. , 2002; 39).

Lojistik kavramı hangi faaliyetleri içerir?

Lojistik; bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçlerini ifade eder. Bir başka tanımla lojistik; doğru ürünü, doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde, doğru kalitede, rekabetçi bir fiyatla sağlamaktır.

Stratejik lojistik yönetimi nedir?

Stratejik Lojistik Yönetim ise ihtiyaç duyulan ürünü istediğimiz anda, yerde ve koşulda, en hızlı ve en ucuz şekilde temin edilmesini sağlayan bir yönetim sürecidir.

Yalın lojistik stratejisi nedir?

Yalın lojistik stratejisi nedir?
Yalın lojistik, müşterinin arzu ettiği ürün ve hizmetleri, zaman ve maliyet açısından daha az kaynak ile üretebilme imkanı sağlayan, müşteriye değer yaratan ve israfı ortadan kaldıran bir yaklaşımdır (Kocabaş, 2014:36).

Lojistik stratejileri, bir organizasyonun tedarik zincirinde farklı paydaşlar arasındaki planları, hedefleri ve politikaları koordine etmek için kullanılan yol gösterici ilkeler, tutumlar ve prensiplerdir. Bu stratejiler, lojistik süreçlerini optimize etmeyi, maliyetleri azaltmayı, müşteri memnuniyetini artırmayı ve rekabet avantajı sağlamayı hedefler.

Depolama türleri açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere genellikle üç ana başlık altında toplanır. Bu depolama alanları, ürünlerin özelliklerine ve depolama koşullarına göre farklılık gösterir. Açık hava depoları genellikle açık alanda bulunurken, kapalı hava depoları binalar içinde yer alır ve soğuk hava depolarları da belirli sıcaklık ve nem koşullarına sahip depolardır.

Lojistiğin temel faaliyetleri genellikle şu şekilde sıralanabilir: sipariş işleme, stok yönetimi, ulaştırma (nakliye), depolama, malzeme taşıma ve paketleme, lojistik ağ yönetimi ve kuruluş yeri seçimi. Bu faaliyetler, tedarik zincirinin her aşamasında önemli rol oynar ve verimliliği artırmaya yardımcı olur.

Lojistik kavramı ise ürünün üreticiden tüketicilere kadar olan tüm süreçleri kapsar. Bu süreçler arasında nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi faaliyetler bulunur. Lojistik, doğru ürünü doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarda ve kalitede, rekabetçi bir fiyatla ulaştırmayı hedefler.

Stratejik Lojistik Yönetimi, ihtiyaç duyulan ürünleri en hızlı ve en ekonomik şekilde temin etmeyi sağlayan bir yönetim sürecidir. Bu yönetim süreci, ürünleri istenen zamanda, yerde ve koşullarda tedarik etmek için stratejik planlama ve uygulamaları içerir.

Yalın lojistik stratejisi ise müşteri değeri odaklı, iş süreçlerindeki israfları ve gereksiz adımları ortadan kaldıran, müşteri taleplerine hızlı ve doğru şekilde yanıt veren bir yaklaşımdır. Bu strateji, müşteri memnuniyetini artırmayı, maliyetleri azaltmayı ve süreç verimliliğini artırmayı hedefler.

5411 sayili Bankacilik Kanunu ne zaman cikti?

Birden fazla dosya secmek icin hangi tus?

1. Konular

1. 1.282.340
  2. Mesajlar

1. 1.682.384
  3. Kullanıcılar

1. 32.041
  4. Son üye

Geri
Üst Alt