Modoratör
Yeni Üye
Lokah Samastah Sukhino Bhavantu ne demek?
İlahi huzurum. Lokah Samastah Sukhino Bhavantu: Dünyadaki herkes mutlu ve huzurlu olsun; ben de düşüncelerim, kelimelerim ve eylemlerimle buna katkıda bulunayım.
Mantra dinlemek ne işe yarar?
Mantra, kadim bir lisan olan sanskrit dilinde bir kelime olup "Aklın Aracı" manasına gelir. Günlük düşüncelerimiz dikkatimizi akıl ve zihin seviyesinde tutarlar. Mantralar bu düşünce akışını yarıda keserek, dikkatimizin zihnimizdeki daha sessiz ve daha soyut bir yüzeye girmesine olanak sağlarlar.
Mantra meditasyonu ne demek?
Mantra meditasyonu ne demek?
Mantra Meditasyonu Nedir? Mantra meditasyonu Sanskritçe hece ya da şiirleri ifade eden mantra kelimesinden gelmektedir. Ancak bu hece ya da şiirlerin asıl işlevi doğru telaffuz ve tekrar ile bireyi var olan durumundan uzaklaştırmak, zihni yanıltmak ve mediatif duruma geçirmektir.
Mantra ne zaman dinlenir?
Mantra uygulamasını her yerde yapabilirsiniz: Ev işlerinizi yaparken, arabadayken ya da yolda yürürken… Bununla birlikte, günlük meditasyonunuzu ve mantra uygulamanızı topraklayabileceğiniz sessiz bir yer seçmek de bu çalışma için faydalıdır.
Kaç tane mantra vardır?
Mantra Japa Bir mala yani hint tespihlerinde tane sayısı 108 olduğundan çoğunlukla 108 kez tekrar edilmekle birlikte zaman yokluğundan veya daha yoğun, belirli bir etki oluşturabilmek adına 125 bin gibi tekrar rakamları bulunur.
Mantra ne işe yarar?
Mantra ne işe yarar?
Om, evrenin sesi olarak kabul edilir, Mutlak'ın sesidir. Nefesin doğal sesi ise "SO HAM"dır. Bu da kadim bir mantradır, içten söylenir. Bu sesler evrene, dolayısıyla onun bir parçası olan, başka bir deyişle evreni oluşturan insana dairdir.
Gayatri mantra ne icin?
gayatri adı verilen evrensel spiritüel ışığın insan vücudunda bulunan yedi çakraya akışını sağlamak için söylenen mantra. tüm mantraların özü olarak anılır, uzun süre tekrarlandığında bir nevi aydınlanmaya (sahaja samadhi) ulaşılabileceğine inanılır.
Tat Sat ne demek?
sanskritçede "gerçek olan tanrıdır" veya "tanrı tek gerçektir" gibi bir anlama gelen mantra. hem anlamı, hem de kullanım alanları ile besmele ile aralarında büyük benzerlikler var.