Lokanta Usulü Az Pirinçli Fırın Sütlaç

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Lokanta Adabı Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Yarım çay bardağı kırık pirinç
2 su bardağı su
1 litre sütü
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt

Lokanta Yolu Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçlerimizi güzelce yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlamaya bırakıyoruz.
Biz az pirinçli sevdiğimiz için pirinçi az kullanıyoruz siz daha ağır pirinçli seviyorsanız pirinç ölçüsünü arttırabilirsiniz.
Diğer yandan 1 litre sütümüzü de bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz.
Pirinçler haşlanıp süt kaynayınca süt ve pirinçleri buluşturup bir kaç taşım birlikte kaynatıyoruz.
Ayrı bi kapta nişasta vanilya şekeri 1 su bardağı süt ile açtırıp süt ve pirinç karışımının içine döküyoruz.
Birlikte kıvam aldıktan sonra fırın kaplarımıza dağıtıyoruz.
Benim fırın kaplarım biraz küçük boyutta o yüzden 8-9 kase çıkıyor.
200 derece fırında denetimli pişiriyorum üzeri istediğim kızarıklığa ulaşınca çıkarıyorum.
Afiyet olsun.

Lokanta Yolu Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Süzme Peynirli Haydari Mezesi

T

Peynir Topları

  1. Konular

    1. 1.280.270
  2. Mesajlar

    1. 1.677.479
  3. Kullanıcılar

    1. 31.451
  4. Son üye

Geri
Üst Alt