Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Yulaf Kurabiye (Şekersiz, Unsuz)

S

Mc Donald’s Tadında Salata

<
S

SoruCevap

Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
1,5 litre sıcak su
Üzerine;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir süzgeçte mercimekler 1-2 dk güzelce yıkanır.
Tencereye zeytinyağı alınır üzerine yıkanmış mercimekler eklenir, kavrulmaya başlanır.
Ardından tereyağı, tuz, un, zerdeçal eklenir kavrulmaya devam edilir.
Köpük köpük kavrulunca sıcak suyu ek edilir, kısık ateşte 20 dk pişirilir.
Ocağın altını kapatıp blendırdan geçirilir.
Üzerine yakılmış zeytinyağı ve toz biber ek edilip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Yulaf Kurabiye (Şekersiz, Unsuz)

S

Mc Donald’s Tadında Salata

Geri
Üst Alt