<
T
theking
Lokmalık Pizza Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
4, 5-5 su bardağı un (Un kalitesine nazaran ölçü değişebilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin
Domates sosu (Yaz sonu yaptığım domates sosunu kullandım)
Kekik
Üzeri İçin
Sucuk
Kapya biber
Yeşil biber
Mısır
Rendelenmiş kaşar peyniri
Lokmalık Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabımızın içine su, süt, maya, şeker, sıvı yağ, un ve tuzu koyup yoğuruyoruz (Hava sıcak olduğu için ön mayalama süreci yapmadım)
Yoğurma süreci bittikten sonra hamurun üzerini streçleyip 30 dakika kadar mayalanması için bekletiyoruz.
Mayası geldikten sonra hamuru tezgaha alıp kalın olmayacak biçimde merdaneyle açıyoruz. Çay bardağı ile kesip form veriyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt koyup hal verdiğimiz hamurları tepsiye diziyoruz. Kalan hamuru tekrar yoğurup merdaneyle açıp hal veriyoruz.
Üzerlerine tatlı kaşığıyla domates sosu koyup gereçleri eşit formda paylaştırıyoruz (Sucuk, yeşil biber, kapya biber ve mısır)
Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirilir. Çıkarmadan 5 dakika öncesinde kasar peyniri serpiştirip eriyene kadar fırında bekletiyoruz.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
4, 5-5 su bardağı un (Un kalitesine nazaran ölçü değişebilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin
Domates sosu (Yaz sonu yaptığım domates sosunu kullandım)
Kekik
Üzeri İçin
Sucuk
Kapya biber
Yeşil biber
Mısır
Rendelenmiş kaşar peyniri
Lokmalık Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabımızın içine su, süt, maya, şeker, sıvı yağ, un ve tuzu koyup yoğuruyoruz (Hava sıcak olduğu için ön mayalama süreci yapmadım)
Yoğurma süreci bittikten sonra hamurun üzerini streçleyip 30 dakika kadar mayalanması için bekletiyoruz.
Mayası geldikten sonra hamuru tezgaha alıp kalın olmayacak biçimde merdaneyle açıyoruz. Çay bardağı ile kesip form veriyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt koyup hal verdiğimiz hamurları tepsiye diziyoruz. Kalan hamuru tekrar yoğurup merdaneyle açıp hal veriyoruz.
Üzerlerine tatlı kaşığıyla domates sosu koyup gereçleri eşit formda paylaştırıyoruz (Sucuk, yeşil biber, kapya biber ve mısır)
Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirilir. Çıkarmadan 5 dakika öncesinde kasar peyniri serpiştirip eriyene kadar fırında bekletiyoruz.