• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

    Değerli Forum Üyeleri,

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

    SAAT: 09:05

    "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

    Ruhu Şad Olsun.

    10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Lokum (Kahvaltı İçin)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Buffalo Kanat

T

Kabak Spagetti

T

theking

Lokum (Kahvaltı İçin) Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 kabartma tozu
Gereğince un
Kızartmak İçin
Çokça sıvı yağ

Lokum (Kahvaltı İçin) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba yumurta ve sütü koyun çırpın içine öbür materyalleri de ekleyin yeterlice çırpın topak topak olmasın. Kıvamı koyu fakat akışkan olacak.
Sıvı olursa kızgın yağa koyduğumuz da minik minik dağılır yuvarlak olmazlar. Krep hamurundan biraz koyu kıvam olacak.
Yağı koyun kızdırın denemek için 1 yemek kaşığı alın yağın içine dökün pişirin tadına tuzuna bakın daha sonra tek tek kaşıkla dökün.
Tencereyi sallayın ki hoş kabarsın çatal ile aksi düz çevirin her yeri kızarsın. Bir kaba kağıt havlu koyun kızaran lokumu koyun.
Tekrar tıpkı süreci yapın. Şayet sıvı yağ biterse hamur kalırsa tencereye sıvıyağ koyun tekrardan kızdırın hamuru kızartın. Afiyet olsun şimdiden
 
T

Buffalo Kanat

T

Kabak Spagetti

  1. Konular

    1. 1.283.940
  2. Mesajlar

    1. 1.687.015
  3. Kullanıcılar

    1. 32.588
  4. Son üye

Geri
Üst Alt