Modoratör
Yeni Üye
Lolipop şekeri nasıl yapılır?
Ev Yapımı Lolipop Tarifi Şekeri tencereye koyun ve üzerine suyu ekleyip yüksek ateşte karıştırarak eritin. Eriyen şekeri yaklaşık 5 dakika kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Kaynayan ve kıvam alan şekeri kaşık yardımıyla çubukların uç kısımlarına gelecek şekilde dökün. Bu işlemi hızlı yapmalısınız.
El yapımı şekeri nasıl yapılır?
4 su bardağı toz şeker….
- 2 su bardağı içme suyunu bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta kaynatın.
- Su kaynamaya başladığında şekeri yarım su bardağı olacak şekilde ekleyin ve karıştırın.
- Şeker suda çözündüğünde tekrar yarım su bardağı ekleyin ve karıştırın.
- Şeker tamamen suda çözündüğünde ocaktan alın.
Lolipop nasıl üretiliyor?
Lolipop nasıl üretiliyor?
Ev Yapımı Lolipop Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ev yapımı lolipop hazırlamak için; toz şeker, mısır şurubu, su ve krem tartarı tencereye alın.
- Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız karışımı yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Kırmızı gıda boyasını katın ve kaynatma işlemini 10-15 dakika kadar sürdürün.
Horoz şekeri nasıl yapılır?
Horoz şekeri nasıl yapılır?
Horoz şekerini iki farklı şekilde yapmak mümkündür. İki yöntemde de şekerin hazırlanması için miyane yapılır. İlk yöntemde kalıplar birkaç parçanın birleşmesiyle yapılır. Şekerler kalıba dökülmeden önce lastikle tutturularak birleştirilir ve şeker soğuyunca lastikler çıkartılır.
Mevlana şekerinde yumurta var mı?
Üretiminde hiçbir katkı maddesi olmadan yalnızca şeker, limon tuzu ve su katılarak üretiliyor. Başka hiçbir katkı maddesi yoktur.
Konya Mevlana şekeri neden yapılır?
Konya'nın yöresel yiyecekleri arasında yer alan ve 'Mevlana' adı altında satılan akide şekeri, günde 100 ton üretiliyor ve yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor. Bakır kazanlarda 140 derecelik ısıyla şeker, su ve limon tuzundan üretilen Mevlana şeker, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
Doğal şeker hangi besinlerde bulunur?
Doğal şeker hangi besinlerde bulunur?
Endişelenmeden tüketebileceğin doğal şeker kaynakları
- Bal. Balın birçok hastalıkta şifa kaynağı olduğu bilinen bir gerçek.
- Stevia. Hem tatlandırıcı özelliğe sahip hem de sıfır kalori olan, aynı zamanda doğal bir besini kim tüketmek istemez ki?
- Akçaağaç şurubu.
- Agave şurubu.
- Hurma.