<
T
theking
Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Kalıp:19 cm (çok kalın olmasın derseniz 20 cm de kullanabilirsiniz)
Bardak ölçüsü: 200 ml
Tabanı için
250 gram lotus bisküvi
90 gram tereyağı
Ara katmanı için
(Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı)
350 gram sürülebilir beyaz peynir (pınar marka kullandım)
200 gram labne peyniri (pınar marka)
200 ml krema
3 dolu yemek kaşığı lotus ezmesi (crunchy spread kullandım)
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için
250 gram lotus ezmesi (crunchy spread kullandım)
Lotus bisküvi
Lotus Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kalıbın tabanına ve yanlarına yağlı kağıt yerleştirip dış kısmına alüminyum folyo saralım.
Bisküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağı ile karıştıralım ve kalıbın tabanına bastırarak yerleştirelim. Ara katmanı yapana kadar buzdolabında bekletelim.
Peynirleri ve şekeri çırpalım. Unu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Yumurtaları tek tek ekleyerek katıştırmaya devam edelim.
Dolaptan çıkardığımız tabanın içersine harcımızı dökelim.
Fırının tabanına içi su dolu tepsi koyalım. Üst kısımda tel rafın üzerine ise kalıbımızı koyalım.
160 derecede ısıtılmış fırında 60 -65 dk arası pişirelim.
Pişince direk fırından çıkarmayalım. Biraz fırının kapağı açıp bekletelim. Sonrasında folyoyu açıp bekletelim. Oda ısısına gelmesini bekleyelim.
Üzeri için lotus kremasını benmari usulü eritelim. Cheesecake in üst tabanına yayalım.
Üzerini rondodan geçirdiğimiz lotus bisküvi ile süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında 1 gün bekletelim. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Lotus Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kalıp:19 cm (çok kalın olmasın derseniz 20 cm de kullanabilirsiniz)
Bardak ölçüsü: 200 ml
Tabanı için
250 gram lotus bisküvi
90 gram tereyağı
Ara katmanı için
(Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı)
350 gram sürülebilir beyaz peynir (pınar marka kullandım)
200 gram labne peyniri (pınar marka)
200 ml krema
3 dolu yemek kaşığı lotus ezmesi (crunchy spread kullandım)
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için
250 gram lotus ezmesi (crunchy spread kullandım)
Lotus bisküvi
Lotus Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kalıbın tabanına ve yanlarına yağlı kağıt yerleştirip dış kısmına alüminyum folyo saralım.
Bisküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağı ile karıştıralım ve kalıbın tabanına bastırarak yerleştirelim. Ara katmanı yapana kadar buzdolabında bekletelim.
Peynirleri ve şekeri çırpalım. Unu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Yumurtaları tek tek ekleyerek katıştırmaya devam edelim.
Dolaptan çıkardığımız tabanın içersine harcımızı dökelim.
Fırının tabanına içi su dolu tepsi koyalım. Üst kısımda tel rafın üzerine ise kalıbımızı koyalım.
160 derecede ısıtılmış fırında 60 -65 dk arası pişirelim.
Pişince direk fırından çıkarmayalım. Biraz fırının kapağı açıp bekletelim. Sonrasında folyoyu açıp bekletelim. Oda ısısına gelmesini bekleyelim.
Üzeri için lotus kremasını benmari usulü eritelim. Cheesecake in üst tabanına yayalım.
Üzerini rondodan geçirdiğimiz lotus bisküvi ile süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında 1 gün bekletelim. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Lotus Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı