S
SoruCevap
Guest
Lotuslu Chesscake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
135 gram lotus bisküvi
100 gram tereyağ
100 gram findık
Kreması için:
800 gram labne
200 ml krema
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için :
4 yemek kaşığı lotus
Lotuslu Chesscake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvileri ve findıkları robottan geçirin.Un haline getirin.
Tereyağını eritip bisküvi unuyla iyice harmanlayıp kelepçeli kalıba bastırarak yayın.
Buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin.
Kreması için önce labne ve şekeri tel çırpısı kullanarak karıştırın.
Ardından nişasta ve kremayı ekleyip karıştırın.
Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
Kelepçeli kalıbın etrafını aliminyum folyo ile sarıp, hazırladığımız kremayı dökün.
Önceden ısıtılmış frının içine atın.
150 derece alt üst ayar fırında 1.5 saat pişirin.
Üstü çok hafif kızarınca fırını kapatın fakat kapağını yarım açıp kelepçeli kalıbı içinde bırakı.
Bir buçuk saat sonra çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Lotus kremasını benmari usulü eritin ve cheesecakenin üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin.
Lotuslu Chesscake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için:
135 gram lotus bisküvi
100 gram tereyağ
100 gram findık
Kreması için:
800 gram labne
200 ml krema
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için :
4 yemek kaşığı lotus
Lotuslu Chesscake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvileri ve findıkları robottan geçirin.Un haline getirin.
Tereyağını eritip bisküvi unuyla iyice harmanlayıp kelepçeli kalıba bastırarak yayın.
Buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin.
Kreması için önce labne ve şekeri tel çırpısı kullanarak karıştırın.
Ardından nişasta ve kremayı ekleyip karıştırın.
Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
Kelepçeli kalıbın etrafını aliminyum folyo ile sarıp, hazırladığımız kremayı dökün.
Önceden ısıtılmış frının içine atın.
150 derece alt üst ayar fırında 1.5 saat pişirin.
Üstü çok hafif kızarınca fırını kapatın fakat kapağını yarım açıp kelepçeli kalıbı içinde bırakı.
Bir buçuk saat sonra çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Lotus kremasını benmari usulü eritin ve cheesecakenin üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin.
Lotuslu Chesscake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı