LSIL CIN 1 ne demek?
Cin 1 nedir LSİL (Low-grade Squamous Intraepithelial Lesion – LGSIL ) aynı anlamdamıdır. CİN1 hafif derece servikal intraepitelyal neoplazi anlamına gelir ve bethesta sistemi ile düşük derece skuamoz intarepitelyal lezyon anlamına gelen LSİL ( LGSİL ) ile eş anlamdadır.Servikal Ektropiyon ne demek?
Servikal ektropiyon, kısaca rahimin iç ve dış yüzeyini ayıran sınır bölgesinin yer değiştirmesi olarak ifade edilebilirken, servikal erozyon, basit bir ifade ile rahim ağzı yarası olarak ifade edilebilir. Mevcut riskleri sebebi ile tedavi edilmesi gerekmektedir ve önemsenen bir durumdur.CIN3 ne demek?
CIN3 ne demek?CİN III: Rahim ağzını örten epitelin tamamında hücresel anormallikler olmasıdır (şiddetli displazi). CİN lezyonlarının NEDENİ NEDİR? Tıpkı rahim ağzı kanserinde olduğu gibi öncü lezyonlarda da etken HPV (human papilloma virus)’tür. HPV 16 rahim ağzı kanseri ve CİN olgularında en sık rastlanan HPV tipidir.
LSIL kanser midir?
LSIL kanser midir?LSIL saptandığında kanser gelişme riski çok düşüktür. Endişe edecek bir durum yoktur. Doktorunuz uygun takip yöntemini belirleyecek ve enfeksiyonun durumunu kontrol edecektir. HSIL (yüksek dereceli skuamöz intraepitelyal lezyon): Burada görülen hücreler normalden oldukça farklıdır.
Ektropiyon ne demek?
Ektropiyon Nedir? Ektropiyon alt göz kapağı ameliyatlarının en korkulan ve malesef de en sık karşılaşılan komplikasyonlarından birisidir. Ektropiyon alt göz kapağı kirpikli sınırının aşağı ve dışarı doğru dönmesi ve göz küresinden uzaklaşması demektir. Kapak sınırı aşağı inince gözün beyaz kısmı daha çok görünür.Servikal ektropion neden olur?
Servikal ektropion, gebeliğin son ayında görülen kanamaların en sık sebebidir. Bu semptomların sebebi, glandüler hücrelerin epitelial hücrelere göre daha narin olmasından kaynaklanır. Glandüler hücreler mukus üreten hücrelerdir ve kolayca kanama eğilimleri vardır.CIN 1 kendiliğinden geçer mi?
CIN 1 kendiliğinden geçer mi?Bu yüzden; CIN-1 olguları düzenli PAP smear testi ile takip edilebilir ve ilerleme tespit edilmediği sürece tedavi edilmesine gerek yoktur. Çünkü hiçbir müdahale olmadan CIN-1’lerin çoğu kendiliğinden kaybolur.
LSIL kendiliğinden geçer mi?
LSIL kendiliğinden geçer mi?Smear sonucunda ya da biyopsi sonucunda CIN 1 (LSIL) sonucu çıkan hastalar hiç tedavi verilmeden kendi hallerine bırakılsalar bunların %62,7’si geriler yani normale döner, %18,6’sı değişim göstermez ve aynı kalır, %18,6’sı ise CIN2/CIN3 (HSIL)’e ilerler.