haberci
Efsanevi Üye

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran'ın nükleer programının barışçıl amaçlar taşıdığına dair güvence vermenin İran hükümetinin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.
Macron, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile yaptığı telefon görüşmesine dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Macron, "Cecile Kohler ve Jacques Paris'in derhal serbest bırakılmasını talep ettim. Bu insanlık dışı tutukluluklar kabul edilemez. Fransa'ya dönmelerini bekliyorum" dedi. Ayrıca, İran'ın nükleer programıyla ilgili derin endişelerini iletti ve "İran'ın asla nükleer silah edinmemesi gerektiğine inanıyorum. İran'ın niyetlerinin barışçıl olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Fransa ve Avrupalı ortaklarının liderliğinde yürütülen müzakereleri hızlandırarak, savaşı sonlandırmak ve büyük tehlikeleri önlemek için çaba göstereceğiz" açıklamasında bulundu. - PARİS
Bu gelişmeler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İran ile nükleer program konusundaki endişelerini dile getirdiği telefon görüşmesiyle gündeme geldi. Macron'un İran'ın barışçıl niyetlerini kanıtlaması gerektiğini vurguladığı açıklaması dikkat çekti.
Fransa lideri Macron, İran Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran'ın nükleer silah edinmemesi gerektiğini ve barışçıl niyetlerini kanıtlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fransa ve Avrupalı ortakların liderliğindeki müzakerelerin hızlandırılacağını açıkladı. Macron'un İran'ın tutuklu bulunan Fransız vatandaşlarını serbest bırakmasını talep etmesi de dikkat çekiciydi.