haberci
Efsanevi Üye

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ve İsrail arasındaki çatışmada ateşkes çağrısının olumlu bir adım olduğunu söyledi. Macron, Oslo'da yaptığı açıklamada, bölgedeki istikrarsızlığa dikkat çekerek, Trump'ın bu çağrısının müzakereleri teşvik ettiğini vurguladı.
Macron, "Bu çağrıya destek veriyoruz. Trump'ın tüm tarafları masaya çekme niyeti olumlu bir adım" dedi ve bölgedeki hassas durumun ateşkes ve müzakerelerle çözülmesi gerektiğini belirtti.
Fransa Cumhurbaşkanı, İran'ın nükleer silah sahibi olmamasının hedefleri arasında olduğunu vurgulayarak, İran'ın nükleer programının denetim altında olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Gazze'de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini de vurguladı.
Fransa Dışişleri Bakanlığı ise İran ve İsrail arasındaki ateşkesin memnuniyetle karşılandığını belirterek, taraflardan bu ateşkeye uymalarını istedi. Açıklamada ayrıca, İran'la nükleer anlaşmaya yeniden varılması için müzakerelerin başlaması çağrısında bulunuldu.