Makarna Nasıl Yapılır Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Makarna tarifi

Makarnanın yapılışı

Makarna yapabilmek icin aşağıdaki aşamaları uygulayın

Geniş ve derin bir tencere kullanın Tencerenin 34 'unu su ile doldurun
Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur
Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın
Makarnayı tencerenin icine boşaltın ve ateşin altını acın Karıştırmak icin tahta kaşık kullanmaya ozen gosterin Spaghetti icin uzun saplı tahta catal, diğer ceşitler icin uzun saplı tahta kaşık kullanın
Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edinİdeal pişirme suresi 1012 dakikadır
Pişen makarna suzulerek, ılık suyla yıkanırMakarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdırSuzulen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır Makarnaları ocaktan alip suyunu suzun hafif az yağda kavurup bu sosla tabaklara servis ve uzerine kaşar rendesi ilave edin
 
T

Fırında Nefis ve Pratik Çipura

S

Kağıt Kebabı

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.843
  3. Kullanıcılar

    1. 31.414
  4. Son üye

Geri
Üst Alt