S
SoruCevap
Guest
Maklube Tanımı İçin Gereçler
4 adet tavuk but
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı pirinç
Et suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
3 adet patates
Patlıcan biber isteğe bağlı
Kızartmak için sıvı yağ
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavukları haşlayalım, akabinde patatesleleri kızartmak için küp küp doğrayalım, kızgın yağda kızartalım, bu mühlet içinde pirinç pilavını yıkayıp yeterlice suyunu süzelim.
Yanmaz yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyip akabinde sunduğumuz pirinçleri ekleyin yeterlice kavuşalım tereyağı ve et suyunu ekleyelim tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Akabinde haşlanan tavukları didikleyelim ve üzerine baharatları ve zeytinyağı gezdirip uygunca baharatlar ile demlenmesi için iki çeşit karıştırıp ocağı kapatalım.
Kızaran zerzevatları yağını çekmesi için tabağa peçete koymayı unutmayalım.
Sunum için geniş bir tencereye evvel biberleri sonra patlıcanları, üzerine tavukları ekleyelim, uygunca bastıralım.
Akabinde patatesleleri ve pilavı ekleyip güzelce bastırdıktan sonra tepsiye aksi çevirelim kenarlarına sırayla yoğurt, salata ekleyerek sunum yapabilirsiniz, şimdiden deneyenler afiyet olsun.
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet tavuk but
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı pirinç
Et suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
3 adet patates
Patlıcan biber isteğe bağlı
Kızartmak için sıvı yağ
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavukları haşlayalım, akabinde patatesleleri kızartmak için küp küp doğrayalım, kızgın yağda kızartalım, bu mühlet içinde pirinç pilavını yıkayıp yeterlice suyunu süzelim.
Yanmaz yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyip akabinde sunduğumuz pirinçleri ekleyin yeterlice kavuşalım tereyağı ve et suyunu ekleyelim tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Akabinde haşlanan tavukları didikleyelim ve üzerine baharatları ve zeytinyağı gezdirip uygunca baharatlar ile demlenmesi için iki çeşit karıştırıp ocağı kapatalım.
Kızaran zerzevatları yağını çekmesi için tabağa peçete koymayı unutmayalım.
Sunum için geniş bir tencereye evvel biberleri sonra patlıcanları, üzerine tavukları ekleyelim, uygunca bastıralım.
Akabinde patatesleleri ve pilavı ekleyip güzelce bastırdıktan sonra tepsiye aksi çevirelim kenarlarına sırayla yoğurt, salata ekleyerek sunum yapabilirsiniz, şimdiden deneyenler afiyet olsun.
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı