Malaga Pastası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Fırında Çıtır Tatlı Patates

T

Bu İpuclarından sonra her sabah patates kızartmak isteyeceksiniz

<
T

theking

Malaga Pastası Tanımı İçin Materyaller

Kek için
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao (1 paket)
1, 5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için
6 adet muz
Keki ıslatmak için
1 çay bardağı süt
Fındık
Toz antep fıstığı
Kreması için
700 ml süt ( 1 l den geriye kalan)
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 paket kremşanti
Çikolata sos için
1 paket (200ml) krema
150 gram çikolata

Malaga Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Kalabalık konuklara yapabileceğiniz çok lezzetli bir pasta tanımı .
Birinci olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker yeterlice çırpılır.
Üzerine başka materyaller ek edilerek yağladığımız dikdörtgen borcama dökülür.
180 derecede denetimli bir halde pişirilir.
Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz.
1 çay bardağı sütü keki ıslatmak için ayırıp geri kalan bütün sütü tencereye alıyoruz.
Tereyağı ve kremşanti hariç öteki materyalleri ekleyip pişiriyoruz.
Kaynayınca 1 kaşık tereyağı ekliyoruz.
Üzerine streç örtüp ılımaya bırakıyoruz.
1 paket kremayı ocakta ılıtıp üzerine 150 gram çikolata döküp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Keki fırından çıkarınca soğumasını bekleyip üzerine 1 çay bardağı sütü gezdiriyoruz.
Krema ılıyınca 1 paket kremşanti döküp çırpıyoruz ve kekin üzerine döküyoruz.
Muzları ikiye bölüp yerleştiriyoruz.
Üzerine soğuyan çikolata sosunu gezdiriyoruz.
Fındık ve antep fıstığı ile süslüyoruz. Afiyet olsun .
 
T

Fırında Çıtır Tatlı Patates

T

Bu İpuclarından sonra her sabah patates kızartmak isteyeceksiniz

Geri
Üst Alt