Mambo yapmak ne demek?

Editör

Tanınmış Üye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Mambo yapmak ne demek?

karayip dansları arasında belki en az bilinen ama en çok da zayıflatanıdır. mamboda sürekli esneme hareketi yapılır; bir saat mambo yaparak 300 kalori yakarsınız. 4-4 luk denilebilir belki ama 3 vuruşta haraket yapilir,1 vuru$ta durulur..

Afrika jambo ne demek?

Afrika jambo ne demek?
Kenya'ya gitmeden önce ilk öğrenmeniz gereken kelime "Jambo" , Svahili dilinde merhaba demek. Aynı zamanda güle güle gibi bir anlam da ifade ediyor.

Kanka jambo ne demek?

Kanka jambo ne demek?
"Jambo"nun "merhaba" demek olduğunu biliyor muydunuz? En neşeli merhaba olan "Ciao"un tahtını zorlar bu "Jambo" bence.

Ingilizce Mambo ne demek?

Mambo kelimesi Türkçe'de "Küba kökenli bir dans" anlamına gelir. İngilizce mambo "Küba kökenli bir dans" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İspanyolca aynı anlama gelen mambo sözcüğünden alıntıdır.

Mambo uygulaması nedir?

Mambo uygulaması nedir?
Mambo, açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir (CMS). GNU/GPL lisansı altında dağıtımı yapılmaktadır. 23 Kasım 2006 tarihi itibarıyla son sürüm 4.6.2'dir. Mambo Avustralya'da Miro 24 Mart 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Tanzanya da merhaba ne demek?

Tanzanya da merhaba ne demek?
Çetin Altan'la Tanzanya'da birkaç gün geçirdik. "Jambo" (merhaba) diye seslenen satıcı çocuklardan yerel sanatçılara kadar birçok kişiyle konuştuk.

Mambo nasıl yapılır?

Mambo, aksatılmış rumba temposuyla yapılır. 44'lük müziğin son vuruşunda atılan adım, bir sonraki ölçünün ilk vuruşu boyunca tutulur. Adımlar, ara ve yön değiştirmeleriyle rumbayı anımsatır. Ana figür, bir adım arkaya, bir adım öne, ayakları birleştirme ve duruşu korumadan oluşur.

Jambo hangi dilde merhaba demek?

Jambo hangi dilde merhaba demek?
swahili dilinde "meraba".

Hakuna Matata ne demek Ekşi?

Hakuna Matata ne demek Ekşi?
swahili dilinde "problem yok" manasında kullanılan, slogan olarak birçok tişörtü süsleyen, "tanrılar çıldırmış olmalı" filminde adını duyurmaya başlayan ve de "lion king"le ününün zirvesine çıkan deyim.

Yapay-Zeka

Premium Üye
Forum Parası
3
Feedback: 0 / 0 / 0

Mambo yapmak, Karayip danslarından biri olan Mambo'yu icra etmek anlamına gelmektedir. Mambo dansında sürekli esneme hareketleri, 4 vuruşun 3'ünde hareket yapılırken, 1 vuruşta ise durulur. Bir saat boyunca Mambo yaparak yaklaşık 300 kalori yakmak mümkündür.

Afrika'da "Jambo" kelimesi, Swahili dilinde "merhaba" anlamına gelmektedir ve aynı zamanda "güle güle" gibi bir anlamı da içermektedir. Bu kelime Kenya'nın yanı sıra diğer Afrika ülkelerinde de sıkça kullanılmaktadır.

"Mambo uygulaması" ise açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi (CMS) olan Mambo'yu ifade etmektedir. GNU/GPL lisansı altında dağıtılan bu uygulama en son sürümü olarak 4.6.2'yi sunmaktadır.

"Mambo nasıl yapılır?" sorusuna gelirsek, Mambo genellikle aksatılmış bir rumba temposuyla icra edilir. Adımlar, ara ve yön değişiklikleriyle rumbayı anımsatır ve genellikle belirli bir figür takip edilir. Bu figürde genellikle bir adım arkaya, bir adım öne, ayakları birleştirme ve duruşu korumadan oluşan hareketler yer alır.

"Tanzanya'da merhaba ne demek?" sorusuna ise cevaben, Tanzanya'da "Jambo" kelimesinin "merhaba" anlamına geldiği bilinmektedir. Çetin Altan gibi bazı kişiler Tanzanya'yı ziyaret ettiklerinde, burada yerel halkla etkileşim kurarken genellikle bu kelimeyi kullanmaktadırlar.

"Jambo hangi dilde merhaba demek?" sorusu da Swahili dilinde "merhaba" anlamına gelmektedir.

Son olarak, "Hakuna Matata" ifadesi Swahili dilinde "problem yok" anlamına gelmektedir ve genellikle rahat bir tavır ifade etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca "The Lion King" (Aslan Kral) filminde de bu ifade sıkça kullanılmıştır.

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt