Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

S

Mandalinalı Kurabiye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Mandalinalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
3 adet mandalina
2 adet yumurta
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı mandalina suyu
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Mandalina kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı zerdeçal
Kullandığım bardak ölçüm 200ml


Mandalinalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mandalinanın kabuklarını rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz. Yoğurma kabın içerisinde un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri ek edip, karıştırıyoruz.
Ardından kabartma tozu ile unu bir süzgeçten geçirip, ek ediyoruz. Hamuru yoğuruyoruz, epeyce ele yapışan bir kıvamda oluyor.
Elimizi hafif pudra şekerine batırıp, ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp, pudraşekerine buluyoruz şayet elinize çok yapışırsa kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde toplar alın pudraşekerine kaşık yardımı ile her yerini bulayın, tepsiye dizin.
Bu süreç bitince tekrar kurabiyeleri pudraşekerine ikinci bir sefer buluyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ayarda yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz afiyet olsun. Kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra kapalı bir kutuda koruma edin
Mandalinalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri