Modoratör
Yeni Üye
Mannaya Kasha nasıl yapılır?
Mannı Kaşa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce sütü biraz ısıt ondan sonra üzerine irmiği döküp karıştır.
- Üzerine toz şekeri gördün biraz pişince al ocaktan.
- Üstüne tereyağı koyun. afiyet olsun.
Kaşa nasıl pişirilir?
Kaşa Kırklareli mutfağının kendine has bir yemek uygulamasıdır….Yapılışı :
- Un yağda pembeleşinceye değin kavrulur.
- Üzerine azar azar süt ilave edilir.
- Koyulaşıncaya değin pişirilir.
- Servis tabağına alınır.
- Üzerine tereyağda tatlı kırmızı biber yakılıp gezidirilir.
Çalmaç nasıl yapılır?
Çalmaç nasıl yapılır?
Tereyağı ile un kavrulur. Tel çırpıcı ile çırpılıp et suyu ilave edilir tuzu atılıp kaynatılır üzeri için tereyağını eritip içine pul biber katılır bu sos çorbaya katılır krotonlar için ekmek, sıvı yağı ince kıyılmış sarımsak eklenir kızarana kadar kavrulur çorba ile servis yapılır.
Karıştırma Yemeği nasıl yapılır?
Karıştırma Yemeği nasıl yapılır?
Karıştırma ( Yöresel Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü , unu tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Yumurta kırıyoruz , tuzu ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayıp kıvam alınca altını kapatıyoruz. Kaselere döküyoruz.
- Üzeri için tereyağı ocakta eritiyoruz, içine toz biber koyup karıştırıyoruz.
- Kaselere döküyoruz.
Manni kasa turkce ne demek?
Eskiden bazı Türk tatlılarının içindeki irmik'in bizde ne olduğunu bilmediğimden çoğu tatliyi yapamazdım.
Mısır unundan çalmaç nasıl yapılır?
ÇALMAÇ 3 adet tavuk kalça 5 yemek kaşığı kavrulmuş mısır unu 1 tutam maydanoz 2 yemek kaşığı tereyağı Tavuk suyu 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı karabiber Pul biber Tuz Tencerede tereyağı eritilir. Mısır unu eklenerek kavrulur. Haşlanmış tavuk suyu katılır. Kıyılmış maydanozda atılarak karıştırılır.
İrmik Azerbaycan dilinde ne demekdir?
İrmik Azerbaycan dilinde ne demekdir?
SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ – Azeri dostlarımız irmik nedir diye soruyorlar. Manna yarması olarak geçiyor Azerice de.
Mısır unu ile kaçamak nasıl yapılır?
Mısır unu ile kaçamak nasıl yapılır?
Kaçamak (Babaanne Tarifi ) Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye 4 su bardağı su koyuyoruz ve ocağa koyuyoruz.
- Kaynadıktan sonra mısır ununu suyun içine yavaş yavaş döküyoruz.
- Tüm unu döktükten sonra tahta kaşık arkası veya küçük bir oklava ile un üzerinde 4 delik açıyoruz.
- Mısır unu suyunu çekene kadar bekliyoruz.
Mısır unu Mamalika nasıl yapılır?
Tencereye suyu alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz ve terayağını ekleyin ve karıştırın. Önce mısır unundan suyun için yarım avuç kadar serpiştirin ve bu sırada tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Su tekrar kaynamaya başladıktan sonra mısır ununun kalanı da ekleyerek karıştırın.