Mantar Dolması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Mantar Dolması Tanımı İçin Materyaller
6 adet büyük mantar
300 gram kıyma
1 tane soğan
Maydanoz
Tuz
Baharatlar
Sıvıyağ
Su
Püre için
3 adet orta uzunluk patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kase kaşar rendesi
1 çay bardağı süt
Tuz ve karabiber

Mantar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı bir kabın içine alalım.
Soğanı rendeleyin suyunu sıkın maydanozu ince ince doğrayın.
Tuz ve baharatları ekleyin düzgünce yoğurun.
Patatesleri haşlayın tereyağını ekleyip yeterlice ezin sıcakken ezin yağ eriyecektir. Süt katıp karıştırın.
Kaşarını ekleyin tuz ve karabiber ekleyip karıştırın kıvamına nazaran sütü arttırabilirsiniz.
Mantarların içine köftelik kıymayı doldurun.
Bir çay bardağı suyu ekleyin 200 derece ısıtılmış fırında üzerine ısladığınız fırın kağıdını kapatıp pişirin
Pişen mantarın üzerine püreyi sıkın tekrar fırına verin hafif kızarınca alın. Afiyet olsun.
 
T

Tarak Tatlısı

T

Makarna Mantısı

  1. Konular

    1. 1.282.210
  2. Mesajlar

    1. 1.681.981
  3. Kullanıcılar

    1. 32.013
  4. Son üye

Geri
Üst Alt