<
T
theking
Mantar Salatası Tanımı İçin Gereçler
400 gram kültür mantarı
1 adet közlenmiş yahut çiğ kırmızı biber
Çeyrek demet dereotu
Yarım çay bardağı mısır
4-5 adet yeşil dolma zeytin
4-5 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Mantar Salatası Tanımı Yapılışı
Mantarlar soyulur.
Çok ince olmayacak formda dilimlenir.
Tencerede su kaynatılır.
Kaynayan suya limon suyu, sirke ve mantarlar eklenir.
Mantar hafif yumuşayıp, yenecek kıvama gelince süzdürülür.
Mantarın soğumasını beklerken uygun bir kaba mısırlar alınır.
İçersine ince kıyılmış dereotu, halka formunda doğranmış zeytin, küçük küpler halinde doğranmış biber ve turşu eklenir.
Soğuyan mantar da ek edilir.
Yarım limonun suyu sıkılır ve nar ekşisi ile tatlandırılır.
Gerekirse tuz ek edilir.
Afiyet olsun
400 gram kültür mantarı
1 adet közlenmiş yahut çiğ kırmızı biber
Çeyrek demet dereotu
Yarım çay bardağı mısır
4-5 adet yeşil dolma zeytin
4-5 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Mantar Salatası Tanımı Yapılışı
Mantarlar soyulur.
Çok ince olmayacak formda dilimlenir.
Tencerede su kaynatılır.
Kaynayan suya limon suyu, sirke ve mantarlar eklenir.
Mantar hafif yumuşayıp, yenecek kıvama gelince süzdürülür.
Mantarın soğumasını beklerken uygun bir kaba mısırlar alınır.
İçersine ince kıyılmış dereotu, halka formunda doğranmış zeytin, küçük küpler halinde doğranmış biber ve turşu eklenir.
Soğuyan mantar da ek edilir.
Yarım limonun suyu sıkılır ve nar ekşisi ile tatlandırılır.
Gerekirse tuz ek edilir.
Afiyet olsun