Son Konular

Mantar Soslu Kremalı Köfte

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Mantar sosu için:
200 gram mantar
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 yemek kaşığı un
½ (yarım) çay bardağı su
½ (yarım) kutu krema (100 ml)
Tuz, karabiber
½ (yarım) çay kaşığı köri
Köfte için:
350-400 gram kıyma (orta yağlı)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber, kimyon
1 çay kaşığı soğan tozu
4 yemek kaşığı galeta unu
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftesi için; tüm gereçler bir kapta uygunca yoğrulur. 30 dk buzdolabında dinlendirilir.
Dolaptan çıkınca küçük yuvarlak köfteler yapılır.
Geniş bir tencere ısıtılır. 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırılıp köfteler pişirilir.
Kızaran köfteler kenara alınır.
Aynı tavaya piyazlık doğranmış soğan eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine doğranmış mantar ve sarımsak tozu eklenerek pişirilir.
Mantar suyunu çektiğinde un ek edilip kavrulur.
Hemen krema ve su eklenerek karıştırılır.
Baharatlar ile birlikte köfteler eklenir.
Kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Afiyet olsun
Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Börek Tarifi (El Açması)

T

Kakaolu Islak Kurabiye

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Kremalı Ispanaklı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler Bir tutam ıspanak 200 gram mantar Yarım paket krema 1 -2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Tuz Kremalı Ispanaklı Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ispanakları ve mantarları temizleyelim. Ispanakları derin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler 7-8 adet mantar 1 yemek kaşığı tepeleme un 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı süt Sıcak su (Gerekirse kıvamı ayarlamak için) Tuz Karabiber Sütlü Mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler 300 gram makarna 1 adet tavuk göğsü (200-250 gram) 250 gram mantar 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet zerzevat bulyon (1 çay bardağı suya eritilmiş) 200 ml krema Çeyrek çay bardağına 1 dolu tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Muhteşem Soslu Fırında Nar Üzere Kızarmış Tavuk Tanımı İçin Malzemeler Tavuk baget 10 adet mantar 3 adet patates 2 adet havuç 4 diş sarımsak Tuz Karabiber Kekik Zeytinyağı Özel sosu için 1 çorba kaşığı yoğurt 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı salça 2 çay kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Nefis Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı İçin Materyaller Köftesi için; 400 gram kıyma 1 adet kuru soğan (rende) 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı 1 diş sarımsak Tuz Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber Sosu için; 2 adet orta uzunluk domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.404
  2. Mesajlar

    1. 1.679.256
  3. Kullanıcılar

    1. 31.809
  4. Son üye

Geri
Üst Alt