Son Konular

Marka Destegi Nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Marka Desteği Nedir?

Türkiye'de tescilli bir veya birden fazla markan varsa, bu markaların dünyanın herhangi bir ülkesindeki tescil ettirilme ve korunmasına ilişkin giderlerin önemli bir kısmı tarafımızdan karşılanır. Yurt dışı marka tescili konusunda bizden 4 yıl boyunca destek alırsın.

TURQUALITY marka destek programı nedir?

Turquality şirket içerisindeki üretim süreçlerinden pazarlamaya, satış süreçlerinden satış sonrası verilen hizmetlere kadar tüm süreçleri kapsayan, uluslararası pazarlarda kaliteli Türk malı imajının oluşturulmasını sağlayan destek programıdır.

Yurt dışı marka tescil desteği en fazla ne kadar?

Yurt dışı marka tescil desteği en fazla ne kadar?
MADDE 16 – (1) Şirketlerin yurt içi marka tescil belgesine sahip oldukları markalarının yurt dışında tescili ve korunmasına ilişkin giderleri, % 50 oranında ve yıllık en fazla 50.000 ABD Dolar'ına kadar desteklenir.

Devlet yardımları uygulamasında nihai onay makamı nedir?

Devlet yardımları uygulamasında nihai onay makamı nedir?
Yurtdışı çalışmalarda ise dış ticaret destekleri yurtdışı faaliyetler için maliyetleri aza indirgemeyi sağlar. İhracata yönelik devlet yardımları 11 adet destek programından oluşmakta olup, yardımların uygulanmasında nihai onay mercii Dış Ticaret Müsteşarlığı'dır.

Ihracat destekleri nelerdir?

İhracatta Devlet Destekleri
- Fuar Destekleri. Yurt Dışı Fuar Destekleri.
- Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Destekleri. Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Destekleri.
- Pazara Giriş Belgeleri Destekleri. Pazara Giriş Belgeleri Destekleri.
- Tasarım Destekleri. Tasarım Destekleri.
- Turquality ve Marka Destekleri.

Yurtdışı birim desteği nedir?

Yurt dışı birim, marka ve tanıtım desteklerin amacı, Türkiye'de sınai-ticari veya ticari faaliyet gösteren firmalar ile İş birliği Kuruluşları üyelerinin yurt dışında gerçekleştirilen tanıtım, marka tescil giderleri ve ticaret yapmak amacıyla yurt dışında açılan birimlerinin kira giderlerinin karşılanmasıdır.

TURQUALITY den kimler yararlanabilir?

TURQUALITY den kimler yararlanabilir?
Turquality ve Markalaşma Programı'ndan Kimler Faydalanabilir?
- Birlikler.
- Dernekler.
- Ticari ve sınai faaliyette bulunan şirketler.
- Zincir restoranlar.

TURQUALITY uygulaması nedir avantajları nelerdir?

TURQUALITY uygulaması nedir avantajları nelerdir?
Turquality'nin Şirketlere Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
- Üretim süreçleri.
- Pazarlama araçları
- Satış öncesi hizmetlerSatış sonrası hizmetler.
- Uluslararası pazarda var olma.
- Kurumsallaşma desteği.
- Ürünlerin global pazara girmesini sağlama.
- Uluslararası platformda Türk malı imajını arttırma.
- Kaliteli üretimin yapılması

Kosgeb yurtdışı pazar desteği nedir?

İşletmelerin Yurtdışına Yönelik Gerçekleştireceği Hizmet Alım Gider Desteği. İşletmelerin yurtdışına yönelik gerçekleştireceği hizmet alım giderleri unsurunda KOSGEB, eğitim, danışmanlık, tasarım, yurtdışı marka tescili, nakliye veya diğer hizmet alım giderlerine destek sağlamaktadır.

Yurtdışı marka tescil belgesi nasıl alınır?

Eğer markanın yurtdışında da korunması isteniyorsa, koruma talep edilen ülkelerde de tescil ettirilmesi gerekmektedir. Tescil talep edilen ülke ofislerine tek tek başvuru yapılabileceği gibi, Madrid Sistemi kullanılarak tek bir başvuru ile birden çok ülkede koruma elde edilebilmesi mümkündür.

Yurtdışı Birim Marka ve Tanıtım Desteği Nedir?

Yurtdışı Birim Marka ve Tanıtım Desteği Nedir?

TURQUALITY belgesi nasıl alınır?

TURQUALITY belgesi nasıl alınır?
TURQUALITY® Otomasyon Sistemi üzerinden Başvuru Formunu dolduran ve istenen belgeleri "Ekli Belgeler" alanına yükleyerek Sistem üzerinden başvurusunu ileten Firmalar, sisteme ekledikleri tüm belgelerin orijinalleri veya noter onaylı nüshalarını TİM-TURQUALITY® Sekretaryası'na iletmelidir.

Marka destekleri ve özellikle TURQUALITY marka destek programı hakkında detaylı bilgiler vermişsiniz. Marka destekleri, Türkiye'de tescilli markaların yurt dışında tescil ettirilme ve korunmasına ilişkin giderlerin karşılanması gibi hizmetleri içerir. Bu destek programları şirketlere uluslararası alanda rekabet avantajı sağlayarak Türk markalarının dünya çapında tanınmasını ve korunmasını destekler.

TURQUALITY marka destek programı ise şirketlerin üretimden pazarlamaya, satıştan satış sonrası hizmetlere kadar tüm süreçlerini kapsayarak uluslararası pazarda kaliteli Türk malı imajının oluşturulmasını hedefler. Bu program sayesinde firmalar uluslararası platformda daha görünür hale gelir ve markalaşma süreçlerine destek olur.

Yurtdışı marka tescil desteği ise şirketlerin yurt dışındaki marka tescil ve koruma giderlerinin belirli oranlarda desteklenmesini içerir. En fazla destek miktarı genellikle belirli bir üst limit ile sınırlı olup, başvurular belirli kurallara tabi olarak değerlendirilir.

Devlet yardımları uygulamalarında nihai onay mercii genellikle Dış Ticaret Müsteşarlığı olup, ihracat destekleri kapsamında çeşitli programlar bulunmaktadır. Bu destekler arasında fuar destekleri, yurtdışı birim, marka ve tanıtım destekleri, tasarım destekleri gibi çeşitli kategoriler yer alır.

Turquality ve markalaşma programından birlikler, dernekler, ticari ve sınai faaliyet gösteren şirketler, zincir restoranlar gibi çeşitli kurumlar faydalanabilir. Programın sağladığı avantajlar arasında üretim süreçlerinden pazarlama araçlarına, kurumsallaşma desteğinden uluslararası pazarda var olmaya kadar birçok yarar bulunmaktadır.

KOSGEB tarafından sunulan yurtdışı pazar desteği ise işletmelerin yurtdışında gerçekleştireceği hizmet alım giderlerine destek sağlamaktadır. Bu destek kapsamında eğitim, danışmanlık, tasarım, marka tescili gibi unsurlara destek verilir.

Yurtdışı marka tescil belgesi almak isteyen firmaların markalarını koruma talep edecekleri ülkelerin ofislerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Madrid Sistemi ise tek bir başvuru ile birden çok ülkede marka koruması elde etmeyi sağlayan bir sistemdir.

Son olarak, TURQUALITY belgesi almak isteyen firmaların TURQUALITY® Otomasyon Sistemi üzerinden başvuru formunu doldurarak istenen belgeleri sisteme yüklemeleri ve noter onaylı belgeleri TİM-TURQUALITY® Sekretaryası'na iletmeleri gerekmektedir. Bu belgelere uygun olarak yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda belge almaya hak kazanılır.

Aynen aynen nereden izleyebilirim?

Qwirkle Nasil Oynanir Turkce?