Son Konular

Marmara Bölgesinin Başlıca Tarım Ürünleri

Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
125.422
Tepkime puanı
4
Puan
38
Credits
1.235.602
Marmara Bölgesinin Tarım Ürünleri,
Marmara Bölgesi Tarım Ürünleri Nelerdir,
Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri
Buğday : Trakya 'da Ergene Bölümü 'nde yoğun olarak yetiştirilir Bölge, üretimde İç Anadolu 'dan sonar 2 sırada yer alır
Günebakan : Tohumlarından yağ almak için yetiştirilir Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar Ergene ve Güney Marmara Bölümleri 'nde ekimi yoğunlaşır
Şekerpancarı : Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır
Tütün : Alan, Türkiye üretiminde 3 sırayı alır Bursa, Balıkesir, Adapazarı 'nda ekimi yoğunlaşır
Mısır : Alan, üretimde Karadeniz 'den sonradan 2 sırayı alır Adapazarı ve Bursa kayda değer ekim alanlarıdır
Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır Edirne alan üretiminde birincil sırayı alır
Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır Bilecik Yöresi 'nde ekimi yapılır
Zeytin : Güney Marmara Bölümü 'nde Gemlik ve Mudanya Yöresi 'nde üretimi yoğunlaşır Bölge, üretimde Ege 'den sonar 2 sırayı alır Kocaman kalitede sofralık zeytin yetiştirilir
Dut : Bölgede ipek böceği yetiştiriciliğine emrindeki olarak dutçuluk yük taşır Bursa, Balıkesir, Bilecik Yöresi 'nde yoğun olarak yetiştirilir
Meyve : Bursa Yöresi 'nde yoğun olarak yetiştirilir Şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm başlıcalarıdır
Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber başlıcalarıdır *
 
Marmara Bölgesi, tarım açısından oldukça verimli bir coğrafyadır ve çeşitli tarım ürünlerinin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Marmara Bölgesinin başlıca tarım ürünleri arasında şunlar yer almaktadır:

1. Buğday: Trakya'da Ergene Bölümü'nde yoğun olarak yetiştirilir. Bölge, üretimde İç Anadolu'dan sonra 2. sırada yer almaktadır.

2. Günebakan: Tohumlarından yağ almak için yetiştirilir ve Türkiye üretiminin %80'ini bu bölge karşılar. Ergene ve Güney Marmara Bölümleri'nde ekimi yoğunlaşmıştır.

3. Şekerpancarı: Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır.

4. Tütün: Alan, Türkiye üretiminde 3. sırayı alır. Bursa, Balıkesir, Adapazarı'nda ekimi yoğunlaşır.

5. Mısır: Alan, üretimde Karadeniz'den sonra 2. sırayı almaktadır. Adapazarı ve Bursa kayda değer ekim alanlarıdır.

6. Pirinç: Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır ve Edirne alan üretiminde birincil sırayı alır.

7. Şerbetçi otu: Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılan bu ürün, Bilecik Yöresi'nde ekimi yapılır.

8. Zeytin: Güney Marmara Bölümü'nde Gemlik ve Mudanya Yöresi'nde üretimi yoğunlaşır. Bölge, üretimde Ege'den sonra 2. sırayı almaktadır. Kocaman kalitede sofralık zeytin yetiştirilir.

9. Dut: Bölgede ipek böceği yetiştiriciliğine destek sağlamak için dut yetiştiriciliği önemlidir. Bursa, Balıkesir, Bilecik Yöresi'nde yoğun olarak yetiştirilir.

10. Meyve: Bursa Yöresi'nde yoğun olarak yetiştirilen meyveler arasında şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm bulunmaktadır.

11. Sebze: Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilen sebzeler arasında domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak ve biber önemli yer tutmaktadır.
 

İstanbulda Bulunan Tarihi Eserler

Ankarada Bulunan Müzeler

  1. Konular

    1. 1.281.423
  2. Mesajlar

    1. 1.679.285
  3. Kullanıcılar

    1. 31.810
  4. Son üye

Geri
Üst Alt