Modoratör
Yeni Üye
Mastika nasıl bir rakı?
bulgaristan kökenli G alkol içeren, koku olarak türk rakısına benzeyen, rakı bardağına koyarken tek ile duble arasında doldurmanız gereken içkidir. içimi her halukarda türk rakısına göre kolaydır. tatlımsı bir tadı vardır, ancak kafası daha ağırdır.
Mastika rakısı ne kadar?
Mastika (Machtka) adı verilen rakılar ise Bulgaristan'dan getiriliyor ve Türkiye'de üretilenlere göre çok daha ucuz. Örneğin 70'lik Mastika 20-25 TL'ye, 20'lik Mastika 6-7 TL'ye satılıyor. Kaçakçılar da genellikle Mastika rakısının sahtesini üreterek daha da ucuza satıyor.
Domashno nedir?
Domashno nedir?
sert içkidir. anason ihtiva etmediğinden damakta hoş bir aroma bırakır. fakat özellikle ev yapımı olarak tabir edilen rakıların bi kısmı hafta sonları çalışmayan ilaç fabrikalarının kazanlarında üretildiğinden içimi esnasında antibiyotik tadı alındığı da tecrübeyle sabittir. benim bildiğim bu rakıya domaşno denir.
Mastika nasıl bir içkidir?
Mastika nasıl bir içkidir?
Mastika, mastik likörü ya da sakız likörü özellikle Yunanistan'da bolca bulunan sert bir içki çeşididir. Ortalama %45 ve %47 dolaylarında alkol oranına sahiptir. İsmini Yunancada sakız ağacı anlamına gelen "mastik" (Yunanca yazımı: μαστίχα) sözcüğünden alır. Aromasını Sakız ağacı reçinesinden alır.
Mastika rakı bozulur mu?
Cevap: Rakı, votka, cin, rom ya da viski gibi 40 derece ve üzeri yüksek alkollü içkiler güneş altında veya sıcak ortamda kalmadıkça, kapaklarından alkolleri ve aromaları buharlaşmadıkça bozulmazlar.
Bulgar mastika rakısı nasıl içilir?
Bulgaristan. Sek ve buzlu olarak, bazen de nane likörüyle karıştırılarak "bulut" adı verilen kokteyl şeklinde içilir.
Mastika rakısı hangi ülkeye aittir?
Mastika rakısı hangi ülkeye aittir?
Makedonya'da Mastika uzun bir geleneğe sahip bir içki türüdir, bazı rivayetlere göre sözkonusu içki bu bölgede üç asırdır üretilmektedir. En iyi mastika, Ustrumca bölgesinde üretilmektedir.
Uzo neden yapılır?
Uzo neden yapılır?
Uzo da tıpkı rakı gibi, şeker pancarı gibi yüksek dereceli tarımsal etil alkol içeren meyvelerin, anason ve tarçın, rezene, kişniş gibi çeşitli baharatlarla birlikte bakır imbiklerde damıtılmasıyla üretilir. Uzonun üretiminde yaş veya kuru üzüm suması kullanma zorunluluğu yoktur.
Mastika rakı nerenin?
Mastika bozulur mu?
Cevap: Rakı, votka, cin, rom ya da viski gibi 40 derece ve üzeri yüksek alkollü içkiler güneş altında veya sıcak ortamda kalmadıkça, kapaklarından alkolleri ve aromaları buharlaşmadıkça bozulmazlar. Ancak yıllar içinde sıcak ortamlarda kapaktan bazı aromatik maddeler uçabilir.
Şişesi açılmış rakı bozulur mu?
Şişesi açılmış rakı bozulur mu?
Kapağı açılan rakı bozulur fakat bu öyle kısa sürede olacak bir şey değildir. Kapak açıldığı sürede alkolün uçmasından ve artık kapak mühürlü olmadığından uzun vadede alkol oranı ilk günkü kadar kalmayacaktır. Alkol bildiğiniz gibi içkilerin bu denli uzun taze kalabilmesinin ana nedeni.