Mayalı (Bazlama)

S

SoruCevap

Reputation:

Mayalı (Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 kare yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un (Ortalama 5,5 su bardağı)

Mayalı (Bazlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt, su, zeytinyağı, toz şeker, tuz, maya karıştırılır ve uygunca erimesini sağlıyoruz ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini streç ile kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuz hazır olduktan sonra portakal büyüklüğünde yumak (Beze) yapıyoruz hamur bitinceye kadar.
Yaptığımız yumakları pak bir örtü üzerine serip tekrar örtü ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Her yumağı servis tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz ve geniş tavamızda orta ateşte artlı önlü pişiriyoruz.
Tüketeceğimiz vakit üzerine tereyağı yahut margarin sürüp afiyetle tüketiyoruz. Afiyetler olsun⚘️
Not: Ben tek ölçü olarak tanım ekledim sizler çoğaltıp yahut azaltabilirsiniz tek ölçüde 5 adet çıkıyor eğerki büyük yaparsanız

Mayalı (Bazlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt