T
theking
Guest
Mayasız Bazlama Nasıl Yapılır? Mayasız bazlama yapmak için öncelikle un, tuz ve suyu karıştırın. Hamuru yoğurup 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan parçalar alıp yuvarlayın ve açın. Açtığınız hamurları tavada pişirin. Pişen bazlamaları servis yapın. Mayasız bazlama nasıl yapılır sorusunun cevabı bu kadar basit!
İçindekiler
Mayasız bazlama yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler 500 gram un, 1 su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzdur. İlk olarak unu bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Ardından suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş su ile karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında olmalıdır. Eğer hamur çok sertse biraz daha su ekleyebilir, çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tekrar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Her bir parçayı unlu bir zeminde açın ve tavada ya da sacda pişirin. Bazlamalarınız piştikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.
Mayasız bazlama tarifi ile hazırladığınız lezzetli ekmekleri taze olarak tüketebilirsiniz. İçerisine istediğiniz malzemeleri koyarak sandviçler yapabilir veya çorba yanında ekmek olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca bazlamalarınızı simit veya poğaça gibi hamur işi tariflerinde de kullanabilirsiniz.
Mayasız Bazlama Nasıl Yapılır?
Un, yoğurt, su ve tuz kullanarak mayasız bazlama hamuru hazırlanır.
Hamur yoğrulduktan sonra dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamur, bezelere ayrılır ve açılır.
Açılan hamurlar, tavada pişirilerek servis edilir.
İçindekiler
Mayasız Bazlama Nasıl Yapılır?
Mayasız bazlama yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler 500 gram un, 1 su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzdur. İlk olarak unu bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Ardından suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyin.Malzemeleri ekledikten sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş su ile karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında olmalıdır. Eğer hamur çok sertse biraz daha su ekleyebilir, çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tekrar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Her bir parçayı unlu bir zeminde açın ve tavada ya da sacda pişirin. Bazlamalarınız piştikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.
Mayasız bazlama tarifi ile hazırladığınız lezzetli ekmekleri taze olarak tüketebilirsiniz. İçerisine istediğiniz malzemeleri koyarak sandviçler yapabilir veya çorba yanında ekmek olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca bazlamalarınızı simit veya poğaça gibi hamur işi tariflerinde de kullanabilirsiniz.
Mayasız Bazlama Nasıl Yapılır?
Mayasız Bazlama Nasıl Yapılır? |
Un, yoğurt, su ve tuz ile mayasız bazlama hamuru hazırlanır. |
Hamur, yoğrulduktan sonra dinlenmeye bırakılır. |
Dinlenen hamur, bezelere ayrılır ve açılır. |
Açılan hamurlar, tavada pişirilir. |
Mayasız Bazlama Nasıl Yapılır?
Un, yoğurt, su ve tuz kullanarak mayasız bazlama hamuru hazırlanır.
Hamur yoğrulduktan sonra dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamur, bezelere ayrılır ve açılır.
Açılan hamurlar, tavada pişirilerek servis edilir.