Modoratör
Efsanevi Üye
Mayasız çörek nasıl yapılır?
Mayasız ve hızlıca hazırlanan çörekleri hepimiz için kurtarıcı….Mayasız Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü, zeytinyağını ve sirkeyi bir kaba alın.
- Üstüne kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyip parmağınızla karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
Çörek hamuruna ne konur?
Çörek hamuruna ne konur?
Mis Gibi Ev Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt.
- 2 paket eritilmiş margarin.
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 paket instant maya.
- 2 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı mahlep.
Ev yapımı çörek nasıl olur?
Ev yapımı çörek nasıl olur?
Sade Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı malzemelerin hepsini alacak bir kaseye sütü, elinizle küçük parçalara ayırdığınız yaş maya ve toz şekeri koyup karıştırın.
- 5 su bardağı un ve tuzu yoğurma kabına alın.
- Hamuru yağlanmış tepsinin ortasına koyun.
- Yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine eşit şekilde sürün.
Çörek çeşitleri nelerdir?
Bazı çörek çeşitleri
- Ayçöreği.
- Çatal (çörek)
- Gömme çörek.
- Haşhaşlı çörek.
- Paskalya çöreği.
- Tahinli çörek.
- Nokul.
- Açma.
Mayasız gözleme hamuru nasıl yapılır?
Mayasız gözleme hamuru nasıl yapılır?
Mayasız, kabartma tozsuz bir hamur yoğurulur, iç malzeme hazır edilir….Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kapta oda sıcaklığındaki su, süt, tuz ve toz şeker karıştırılır.
- Karışım tezgaha alınarak 10-15 dakika pürüzsüz olana kadar yoğurulur.
Çörek üzerine ne sürülür?
Çörek üzerine ne sürülür?
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı susam.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Mayalı çörek nasıl yapılır?
Açma Lezzetinde Mayalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın sarısını ayırıyoruz üzeri için.
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Elimizle karıştırıyoruz ve unu azar azar dökerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yapıyoruz.
- Üzerini örtüp 1 saat bekletiyoruz.
Diyarbakır çöreği tarifi nasıl yapılır?
Diyarbakır çöreği tarifi nasıl yapılır?
Yoğurma kabına un, mahlep, mayana, susam, çörekotu, eritilmiş maya ve eritilmiş tereyağ, tuz, süt konularak yoğurulur. Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir. Hamur ikiye bölünür. Unlanmış zemine konulup bastırılarak yassı ve uzun bir hamur elde edilir ve kalın dilimler halinde kesilir.
En iyi gözleme hamuru nasıl yapılır?
En iyi gözleme hamuru nasıl yapılır?
- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Kolay gözleme hamuru nasıl yapılır?
Gözleme hamuru tarifi; Altı su bardağı unu geniş bir kaba ekledikten sonra ortasını havuz gibi elinizle aralayın. Daha sonra mayayı bu araladığınız yere koyup ardından mayanın üstüne yarım su bardağı el yakmayacak kıvamda ancak ılık olan suyu ekleyip yarım çay kaşığı şekeri de ekleyin.