Son Konular

Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt (200ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu sirke
Yaklaşık 4 su bardağı un
İç materyalleri için;
1 kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Aralarına sürmek için;
150 gr tereyağ yahut margarin

Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına aldım ve kasık yardımıyla karıştırdım.
Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
Hamur 18 eşit kesime böldüm. Birinci bezeyi merdane yardımı yardımıyla açtım ve üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağı sürdüm.
İkinci bezeyi de tıpkı biçimde açıp öteki açtığım hamurun üzerine yerleştirdim üzerini yeniden yağlayıp katladım.
Tüm bezelere birebir süreci uyguladıktan buzlukta 15 20 dakika beklettim.
Daha sonra hamuru çok zedelenmeden merdane ile kare biçiminde açarak iç harcı koydum. Her köşesi ortada birleşecek formda zarf üzere kapattım.
Tepsiye dizdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve çörekotu, susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Kedidilli Tiramisu (Bu Tarif Kaçmaz)

S

Nefis Patates Püresi Yatağında Köfte

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Mayasız Ve Çok Pratik Patatesli Ve Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 100 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta akı 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un İç harcı için; 2 adet büyük boy patates 1 tatlı kaşığı tuz 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
1 Çay Bardağı Su İle Mayasız Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek) 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ (100ml) 1 çay bardağı su (100ml) 2 silme tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 2 paket kabartma tozu (20 gr) 4 buçuk su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler Yaklaşık 500 gram un 200 ml ılık su (1 su bardağı) 100 ml ılık süt (1 çay bardağı) 50 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağı) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığından biraz az tuz Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 2 buçuk su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabına yoğurt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Çıtırlıkta Tepe El Açması Çok Pratik Nefis Sarma Börek Tanımı İçin Malzemeler ️4 su bardağı ılık su ️1 paket instant maya (7 gram) ️1 tatlı kaşığı şeker ️1,5 tatlı kaşığı doluca tuz ️10 su bardağı un ️Su bardağı ölçüm 220 ml. Üzeri için; ️1 su bardağı sıvı yağ ️200 gram tereyağ Üzeri için; 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.548
  2. Mesajlar

    1. 1.679.511
  3. Kullanıcılar

    1. 31.820
  4. Son üye

Geri
Üst Alt