- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
MBA ne kadar sürer?
MBA Program Türleri Süresi iki yıl olan MBA programları genellikle 18 – 24 ay arasında eğitim verirken, süresi bir yıl olan MBA programları 10 – 16 ay arasında değişmektedir. Hızlandırılmış MBA: İki yıllık programların bir türü olmakla birlikte daha yoğun bir programdır.
MBA nedir nasıl yapılır?
MBA yapmak, işletme yüksek lisansı eğitimi almak anlamına gelmektedir. MBA yapan yani MBA programlarına katılan kişilere; pazarlama, ekonomi, finans, girişimcilik, iletişim, liderlik becerileri, yönetim becerileri, operasyon yönetimi, yöneticilik yapma konularına ilişkin bilimsel ve akademik eğitimler verilir.
MBA kaç TL?
Son başvuru tarihi: Yıl boyunca online başvurular devam etmektedir. Eğitim fiyatı: (Executive MBA :38.150TL) – (e-MBA :15.000TL) – (İngilzce e-MBA: 18:000TL) Peşin Ödemelerde %10 oranında indirim uygulanır.
MBA nasıl yapabilirim?
Diğer yüksek lisans programları gibi İşletme Yüksek Lisansı da (MBA) tezli ya da tezsiz olarak, devlet ya da vakıf üniversitesinde yapılabilir. Bu programa talep diğer yüksek lisans programlarına göre daha yoğun olduğundan bu programlara kabul edilmek özellikle tezli programlarda daha zordur diyebiliriz.
MBA iyi mi?
1. MBA daha yüksek bir maaş için harika bir şanstır. Bir MBA mezununun alacağı ortalama maaş miktarı, normal bir yüksek lisans diplomasına sahip bir çalışandan çok daha yüksek olacaktır. Ortalama bir üniversite diplomasından kazanacağınızı düşündüğünüz miktarın iki katını kazanacağınızı düşünebilirsiniz.
MBA işe yarar mı?
MBA daha yüksek bir maaş için harika bir şanstır. Bir MBA mezununun alacağı ortalama maaş miktarı, normal bir yüksek lisans diplomasına sahip bir çalışandan çok daha yüksek olacaktır. Ortalama bir üniversite diplomasından kazanacağınızı düşündüğünüz miktarın iki katını kazanacağınızı düşünebilirsiniz.
Programın Amacı: Katılımcılara Finansal Yönetim, Stratejik Yönetim, Proje Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Pazarlama Yönetimi, Üretim Yönetimi gibi temel yönetim alanlarında temel yetileri kazandırmayı ve "Yönetim Profesyonelleri" yetiştirmeyi hedeflemektedir.
MBA Nasıl Yapılır Türkiye?
Ülkemizde birçok vakıf üniversitesi ve bazı devlet üniversiteleri özellikle çalışma hayatında bulunanlara kolaylık sağlamak amacıyla e-MBA programları başlatmış bulunmaktalar. e-MBA programında dersler internet üzerinden verilmektedir. Eğitim süresi 3 yarıyıldır. Altı yarıyıla kadar uzayabilir.
MBA programı İngiltere'de bir akademik yıl, Avustralya'da bir ya da iki yıl, Kanada ve Amerika'da ise genelde iki yıl sürer. Ancak, Kanada ve Amerika'da bir yıl süren programlar da bulmak mümkündür. Avrupa ülkelerinde ise MBA genelde bir yıl sürer.
MBA hangi dersler var?
MBA Dersleri:
MBA ücreti ne kadar?
MBA Yüksek Lisans Ücretleri
Yüksek lisans yaparken MBA yapılır mı?
Tüm tezsiz yüksek lisans programları gibi tezsiz MBA dersleri de hafta içi akşam ve hafta sonları yapılmaktadır. Özellikle MBA programları diğer yüksek lisans programlarına göre öğrencilerinin büyük bölümünün çalışan kişilerden oluştuğu bir yapıdadır. Bu sebeple çalışırken MBA yapmak (tezli değilse) mümkündür.
MBA eğitimi tezli mi tezsiz mi?
Tezli MBA, İşletme Yönetimi alanlarında akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler içindir. Tezsiz MBA, iş hayatına yönelik lisans eğitiminde edinemediği farklı kazanımları edinmek isteyen adaylara yöneliktir.
MBA dersi nedir?
MBA Nedir? MBA; açılımı Master of Business Administration olan (embiey şeklinde okunan) bazı üniversitelerimizde İşletme Yüksek Lisans Programı olarak adlandırılan ve tüm dünyada popülerliği olan bir yüksek lisans programıdır. Tezli, tezsiz, uzaktan eğitim ve Executive MBA başlıkları ile farklı şekillerde verilebilir.