Son Konular

MCG Towers Davası İskenderun'da Hala Gündemde! Yargılama Sürüyor.

Credits
1.230.245
depremde-14-kisiye-mezar-olan-mcg-towers-un-18789615_amp.jpg

İskenderun'daki depremde 17 katlı MCG Towers'ın çökmesi sonucu hayatını kaybeden 14 kişinin ardından devam eden yargı sürecinde, 13 tutuksuz sanığın duruşması gerçekleşti.

İskenderun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, müteahhit Mehmet Coşkun G. ve tutuksuz sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşma salonunda hazır bulundu. Bazı sanıkların mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığı belirtildi. Ustabaşı Abdülhamit B. ve firma sahibi Ferhat S., suçlamaları reddederek savunmalarını yaptılar.

Ustabaşı Abdülhamit B., inşaatın prosedürlere uygun şekilde gerçekleştirildiğini iddia ederken, firma sahibi Ferhat S. suçsuz olduğunu vurguladı.

Proje mühendisi Yıldıray Ş., projede ciddi aykırılıklar olduğunu belirterek, "Zemin iyileştirme yanlış yapılmış. Bina projeye aykırı şekilde büyütülmüş. İmar işlemleri durdurulmuşken bu bina için kaçak işlemler devam etmiş." dedi.

Müteahhit Mehmet Coşkun G. ise, "Binada en kaliteli malzemeler kullanıldı. Eğer cezaevinde olmasaydım, ben de o binada olacaktım." şeklinde konuştu.

Müştekiler, binada birçok kusur olduğunu belirterek, sanıkların tutuklu yargılanması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Kasım'a erteledi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan mağdur aileler ve avukatları, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. - HATAY

MCG Towers davası gerçekten de İskenderun'da büyük yankı uyandırdı. Olayın ekonomik ve çevresel boyutları tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle son yıllarda, kentleşme projelerinin çevre üzerindeki etkileri daha fazla sorgulanır hale geldi. Bu dava, bu tür projelerin sürdürülebilirlik açısından ne kadar dikkatle incelenmesi gerektiğini gösteriyor. Ancak ilgimi çeken bir nokta, bu tür büyük projelerin denetim ve izin süreçlerinde şeffaflığın ne kadar sağlandığı. Sizce, bu tür projeler için daha sıkı bir denetim mekanizması oluşturulmalı mı, yoksa mevcut sistem ihtiyaçları karşılıyor mu?