Modoratör
Yeni Üye
MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları nedir?
Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursu tanımlamaktadır. Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları kaç dakika?
Bir kurs saatinin süresi 40 dakikadır. (3) Kurs dönemlerine göre programlanan kurs saatleri, kurs merkezinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın değişik günlerine dağıtılabilir.
DYK kurs ücreti ne kadar?
Devlet okullarında çalışan ücretli ve kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 21,46 TL oldu. 2021 yılı destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti Temmuz ayında memurlara yapılan zamla birlikte belli oldu. Buna göre, DYK öğretmen ek ders ücreti, 42,41 TL oldu.
DYK kurslarının amacı nedir?
DYK kurslarının amacı nedir?
Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında öğrenciler, pekiştirme ve geri kaldıkları derslerde ise açığı kapatma imkanına sahip olabiliyor.
Liselerde Destekleme ve Yetiştirme kursu var mı?
Liselerde Destekleme ve Yetiştirme kursu var mı?
8 ve 12. sınıf öğrencilerinden sonra 7 ve 11. sınıf öğrencileri de ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamına alındı. 16 Ekim itibarıyla kursların başlayacağını kaydeden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2. sınıftan 12. sınıfa tüm düzeylerde her ay yayımlamaya başladığımız yardımcı kaynak paketi …
Destekleme ve Yetiştirme Kursları nerede yapılır?
DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Fiziki Durumları Uygun, Öğrenci Ve Kursiyer Kapasitesi Olan Resmi Orta Okul, İmam Hatip Orta Okulları, Orta Öğretim Kurumları Ve Halk Eğitim Merkezlerine Bağlı Olarak Açılmaktadır.
Destekleme ve yetiştirme kursları kaç saat?
Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ışığında öğretmenler; 15 saati aylık karşılığı, 9 saati zorunlu ek ders, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 30 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere normal dersler ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 40 saat görev alabilecektir.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğretmen başvurusu nereden yapılır?
Buna göre kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 19-22 Kasım'da yapılacak. Öğretmen başvuruları alınması 23-25 Kasım'da, öğrenci başvurularının alınması ve kurs sınıflarının oluşturulması ise 26-29 Kasım'da alınacak.
2021 kurs ücreti ne kadar?
2021 kurs ücreti ne kadar?
2021 Temmuz ayında memur maaşlarına ve alınan ücretlere zam yapıldı. 2021 yılı Destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti 42,41 TL oldu. 2021 Ocak ayında yapılan yüzde 7,36'lık zam oranı sonrasında DYK'lar hafta içi ek ders ücreti 39,11 TL , hafta sonu verilen DYK ise 41,9 TL olmuştu.
DYK kaç saat derse girebilir?
DYK kaç saat derse girebilir?
Destekleme ve yetiştirme kursuna kimler başvurabilir?
Kurslara Resmî Ve Özel Örgün Eğitim Kurumlarının 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Ve 12 nci Sınıflarında Öğrenim Gören Öğrenciler İle Ortaöğretimden Mezun Olanlar Katılabilir. Destekleme Ve Yetiştirme Kursları İki Yarı Yılı Kapsayan Birinci Dönem Ve Yaz Dönemi Şeklinde Açılır.