Modoratör
Yeni Üye
MEB e bağlı öğretmen dershanede çalışabilir mi?
Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.
Öğretmenler kurs merkezinde çalışabilir mi?
ÖZEL OKULLARDA ÇALIŞMA Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenler ilgili yönetmelik ve hükümler kapsamında özel öğretim kurumlarında görev alabilmektedir. Ancak öğretmenler etüt merkezlerinde, özel öğretim kursları dışında kalan kurslarda görev alamamaktadırlar.
Öğretmenler istediği yere atanabilir mi?
hastalığının öğretmenin görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini resmî veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alacakları sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler, tedavi olmak istediği ilçe/ildeki eğitim kurumlarına atanmak …
Kadrolu öğretmen özel okulda ders verebilir mi?
Kadrolu öğretmen özel okulda ders verebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları özel okullarda görev yapan öğretmenleri sevindirecek bir duyuru yayımladı. Özel okullarda görev yapan öğretmenlere başka özel okullarda da haftada 40 saati geçmemek şartıyla derse girebilme hakkı tanındı.
Öğretmen özel ders verebilir mi?
Öğretmen özel ders verebilir mi?
657 sayılı Kanunun 28. maddesine göre, devlet memurlarının özel ders vermemesi gerekmektedir.
Öğretmenler özel kurumlarda kaç saat derse girer?
Öğretmen özel sektörde çalışabilir mi?
ÖZELDE ÇALIŞTIRILACAK OLAN ÖĞRETMENLERE ÇALIŞMA İZNİ VALİLİKTEN ALINIR. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Görevlendirme" başlıklı 26. maddesi 3. fıkrasındaki hükümlerine göre özel öğretim kurumlarında çalıştırılacak olan öğretmenlere çalışma izni valilikten alınmaktadır.
Öğretmenlere zorunlu doğu görevi var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlerin 2019 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurusuyla, iki sene önce önerdiği gibi, doğudaki illere tayin olmak isteyen Öğretmenler için 3 yıl aynı ilde çalışma şartını kaldırdı.
Öğretmenler için zorunlu doğu görevi kaç yıl?
Öğretmenler için zorunlu doğu görevi kaç yıl?
Mevcut yönetmelikte 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde 3 yıl olarak uygulanan zorunlu hizmet süresi, taslak yönetmelikte 3 ile 5 yıl olarak yeniden düzenlendi.
İstifa eden öğretmenin geri dönüşü nasıl olur?
İstifa eden öğretmenin geri dönüşü nasıl olur?
Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.
İstifa eden öğretmen tazminat alabilir mi?
İstifa eden memur ise emeklilik hakkını henüz kazanmamış olduğu için istifa ettiğinde (istifa anında) emekli ikramiyesini alamaz, şartları taşırsa daha sonra emekli olunca memuriyet hizmet süresine ait ikramiyesini alabilir.