Mecusilik tek tanrılı mı?
Zerdüştçülük, Zerdüştîlik ya da Mecûsîlik, günümüzden 3500 yıl önce Zerdüşt tarafından İran’da kurulan, yaklaşık MÖ 6. yüzyıldan MS 7. yüzyıla kadar 3 büyük Pers İmparatorluğu’nun dini olan, içerisinde düalist ve Eskatolojik inanışın ilk örneklerini barındıran, dünyanın en eski tek tanrıcı vahiy dini.Mecusi kimlerdir?
Zerdüştçü, Mecûsî veya Maguş (Arapça ve Farsça: مجوس, çoğulu Mecus), Zerdüştçülük dinine mensup kişi. Türk Dil Kurumu sözlüğünde “ateşe tapan” olarak açıklanan bu sözcük çok önceleri “Kuzey İran’da kurulmuş olan antik Media krallığının rahip sınıfı” anlamına gelen teknik bir terimdi ve olumsuz bir anlam taşımıyordu.Mecusiler neye inanır?
Mecusiler neye inanır?Zerdüştlük, İranlı Zerdüşt tarafından kurulan tek tanrılı bir inanç sistemi olarak geçiyor. Ahura Mazda isimli kitaplarında geçen ateşe tapma esaslarından dolayı Mecusilik yani ateşe tapanlar olarak da bilinirler.
Mecusilik ilahi bir din midir?
Ateşperestlik olarak da adlandırılan Mecusilik, Eski İran kökenli bir dinsel gelenektir. Mecusilik bugün hala yaşayan bir din olarak varlığını devam ettirmektedir.Mecusilik nedir kısaca özet?
Ateşperestlik olarak da adlandırılan Mecusilik, Eski İran kökenli bir dinsel gelenektir. Mecusilik bugün hala yaşayan bir din olarak varlığını devam ettirmektedir. Kutsal kitapları olan Avesta’ya ve Yunan kaynaklarına göre Zerdüşt Doğu İran’da yaşamıştır.Mecusi din adamlarına ne denir?
Mecusi din adamlarına ne denir?Mecusilik, Batı kaynaklarında ise Zerdüşt’ün isminden dolayı “Zoroastrianism” veya Ahura Mazda isminden hareketle “Mazdeizm” olarak adlandırılır. Ayrıca ateş kültürü ile ilgili inanç ve ritüelleri sebebiyle “Ateşgede- Ateşperestlik” olarak da bilinir. Mecusi din adamlarına “Mobed” (mubed) denir.
Mecusilik anlamı nedir kısaca?
Mecusi ateşi nerede?
Mecusilerin Zerdüşt dinine inanların tapınağı Kutsal Ateş !!! Ateşgah Bakü den 30 km uzaklıkta Suraxanı rayonunda yer alır. Yaklaşık 16 yüzyılda yapıldığı söyleniyor. Mekana giriş ücreti 2 manat .