Medey Medey ne demek?
Denizde tehlikeli bir durumla karşılaştığımızda telsizden "tehlike çağrısı" yaparız. Can ve mal güvenliğini tehdit eden her durumda bu çağrı gerçekleştirilir. Bildiğiniz gibi tehlike çağrısı "mayday" sözcüğüyle yapılır. Gerekirse çağrısının daha uzak istasyonlara ulaşması için yardım edilir (mayday relay çağrısı ile).
Havacılıkta Pan ne demek?
Havacılıkta Pan ne demek?
Pan-pan, telsiz dilinde aciliyet (urgency) anlamına gelen, bir teknede, gemide, uçakta veya başka bir araçta bulunan birinin acil bir durum olduğunu beyan etmek için kullandığı uluslararası standart acil durum sinyalidir lakin kimsenin hayatı veya geminin kendisi için acil bir tehlike oluşturmadığında kullanılır.
Meydey kelimesinin anlamı nedir?
Meydey kelimesinin anlamı nedir?
Denizdeki veya havadaki bir taşıtın ve onun içindeki kişilerin, yangın, patlama, çatışma, su alma, denge kaybı, karaya oturma, yere çakılma gibi olaylara ve bunların sonuçlarına maruz kalması veya bu olaylarla karşılaşma olasılığı durumlarında yapılan yardım çağrısına Mayday kelimesi ile başlanır. …
Havacılıkta mayday ne demek?
Denizdeki veya havadaki bir taşıtın ve onun içindeki kişilerin, yangın, patlama, çatışma, su alma, denge kaybı, karaya oturma, yere çakılma gibi olaylara ve bunların sonuçlarına maruz kalması veya bu olaylarla karşılaşma olasılığı durumlarında yapılan yardım çağrısına Mayday kelimesi ile başlanır.
Mayday çağrısı nasıl yapılır?
Mayday çağrısı nasıl yapılır?
Öncelikle, kural şöyledir: "Mayday, Mayday, Mayday" yavaş ve açık bir şekilde telsizle karşı tarafa dile getirilir. Sonrasında hava veya kara aracının kimliği açıklanır. Sonra tekrar bu sefer bir kere olmak üzere "Mayday" ifadesi kullanılır. Sonrasında ise konum ve "derhal yardım talebi" iletilir.
SOS nin açılımı nedir?
SOS nin açılımı nedir?
SOS sinyalini oluşturan mors kodu (···—···), iletiminin kolay ve anlaşılır olması nedeniyle seçilmiştir. Bu harfler herhangi bir cümlenin kısaltması değildir ancak zamanla "Save Our Souls (ruhlarımızı kurtarın)" gibi çeşitli İngilizce folklorik anlamlar yüklenmiştir.