Son konular

Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Mensur Şiirle Şiir Arasındaki Farklar ve Benzerlikler Nelerdir

S

SoruCevap

Guest
Mensur Şiirle Şiir Arasındaki Farklar ve Benzerlikler

MENSUR ŞİİRLE ŞİİR ARASINDAKİ BENZERLİKLER

1. Ahenk her ikisinde de var.
2. Şairane konular işlenir.
3. Temalar benzerdir.
4. Dil ve anlatım yönünden benzerlik gösterir.

MENSUR ŞİİRLE ŞİİR ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
1. Mensur şiirde ölçü, kafiye, dize yoktur.
2. Şiirin kendine has bir dili vardır.
3. İmge, çağrışım, sanat, hayal ve müzikalite şiirde daha yoğundur.

Benzer konular

S
Şiir ve mensur şiir benzerlikler, Şiir ve mensur şiir arasındaki farklar,Şiir ve mensur şiir arasındaki benzerlikler nelerdir? MENSUR ŞİİRLE ŞİİR ARASINDAKİ BENZERLİKLER 1. Ahenk her ikisinde de var. 2. Şairane konular işlenir. 3. Temalar benzerdir. 4. Dil ve anlatım yönünden benzerlik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
  • Soru
mensur şiir ili şiiir arasındaki farklar MENSUR ŞİİRLE ŞİİR ARASINDAKİ FARKLILIKLAR 1. Mensur şiirde ölçü, kafiye, dize yoktur. 2. Şiirin kendine has bir dili vardır. 3. İmge, çağrışım, sanat, hayal ve müzikalite şiirde daha yoğundur. MENSUR ŞİİRLE ŞİİR ARASINDAKİ BENZERLİKLER 1. Ahenk her...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Manzume ve şiir arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir? Manzumede anlatılanlar düz yazıyla ifade edilebilirken şiirde anlatılanlar düz yazıyla ifade edilemez. Manzumelerde bir olay örgüsü varken şiirlerde olay örgüsü yoktur. Manzumelerde sözcükler genelde gerçek anlamda kullanılırken...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Mensur şiir örnekleri nelerdir? Türk Edebiyatında Şinasi’nin Fransız edebiyatından yaptığı çeviriler, mensur şiirin ilk örnekleridir. Mehmet Rauf’un “Siyah İnciler”i, Yakup Kadri’nin “Okun Ucunda, Erenlerin Bağından” adlı yapıtları mensur şiir türünden ürünlerdir. Nesir şiir nedir? Mensur şiir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
1
Şiir düzyazı midir? Şiir genellikle duyguları nesir yani düzyazı ise genellikle düşünceleri anlatmada araç olarak kullanılmaktadır. Şiirde sembollerle dolu bir anlatım varken düz yazıda kullanılan dil içinde kelimeler çoğu zaman gerçek anlamları ile kullanılır. Şiirlerde söz sanatlarına çokça...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips