Meram Haritası

Seydişehir Haritası

Tuzlukçu Haritası

<
Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Meram Haritası
Meram Konya
Meram, Konya ilinin merkez ilçelerinden olup, şehrin güneybatı kısmında yer alır AnkaraKonya, IspartaKonya, AntalyaKonya, MersinKonya ve AdanaKonya olmak üzere beş manâlı yolun geçtiği merkezdedir
Tarımsal alanların fazla olduğu ilçenin büyük bir bölümü sit alanı dahilinde olduğundan, birçok bölgede yapılaşmaya izin verilmemektedir Altınapadan gelip, tarihi Meram Köprüsünden, Meram Eski Yol'u peşine düşüp takip ederek tarımsal alanları sulayan Meram Çayı da adından da anlaşılacağı üzere ilçede bulunmaktadır
Konya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öncelikle elde etmek üzere, İlahiyat Fakültesi ve Tıp Fakültesi bu ilçenin sınırları içindedir
MAPMeram, Konya, TürkiyeMAP
*

<
Meram, Konya ilinin önemli merkez ilçelerinden biridir. Şehrin güneybatısında konumlanmış olan Meram, şehrin içinden geçen Ankara-Konya, Isparta-Konya, Antalya-Konya, Mersin-Konya ve Adana-Konya yolları arasında bulunmaktadır.

İlçenin tarımsal alanlara sahip olması dikkat çekicidir. Ancak, birçok bölgenin sit alanı statüsünde olması nedeniyle yapılaşmaya kısıtlamalar getirilmiştir. Meram, Altınapa'dan gelerek tarihi Meram Köprüsü üzerinden geçen ve Meram Eski Yol'u izleyerek tarımsal alanları sulayan Meram Çayı'na ev sahipliği yapmaktadır.

Ayrıca, Konya Üniversitesi'ne bağlı olarak İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Eğitim Fakültesi gibi önemli eğitim kurumları da ilçenin sınırları içerisinde yer almaktadır.

Meram, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine hoş bir atmosfer sunmaktadır. Harita üzerinde görsel olarak da Meram'ın konumunu inceleyebilir ve ilçenin sahip olduğu coğrafi özellikleri keşfedebilirsiniz.

Seydişehir Haritası

Tuzlukçu Haritası

Geri
Üst Alt