T
theking
Mercimek Çorbası Yağda Kavurarak Nasıl Yapılır? Mercimek çorbası yapmak için öncelikle mercimeği yıkayıp süzün. Bir tencerede yağı eritin ve soğanı doğrayıp ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Mercimekleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tencereye suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Çorbayı blenderdan geçirip servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler
Mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu yazıda, mercimek çorbasını yağda kavurarak nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.
Mercimek çorbası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
– 1 su bardağı kırmızı mercimek
– 1 adet soğan
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 6 su bardağı su veya tavuk suyu
– Tuz, karabiber ve pul biber
Mercimek çorbasını yağda kavurarak yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Soğanı yemeklik doğrayın.
Adım 2: Tereyağını bir tencerede eritin ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Adım 3: Domates salçasını ekleyin ve kısık ateşte salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Adım 4: Yıkanmış mercimekleri ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Adım 5: Su veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın.
Adım 6: Çorbanın kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Adım 7: Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Adım 8: Servis yapmadan önce çorbanın kıvamını kontrol edin. Eğer çorba çok koyuysa su ekleyebilirsiniz.
Adım 9: Mercimek çorbasını sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbasını genellikle sıcak olarak servis ederiz. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz. Ayrıca yanında ekmek veya krutonlarla servis yapabilirsiniz. Çorba yanında limon dilimleri de sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Mercimek çorbası için öncelikle mercimekleri yıkayıp süzün.
Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun.
Doğranmış soğanın üzerine mercimekleri ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve su ekleyip kaynamaya bırakın.
Mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin ve blenderdan geçirin.
İçindekiler
Mercimek Çorbası Yağda Kavurarak Nasıl Yapılır?
Mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu yazıda, mercimek çorbasını yağda kavurarak nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.
Mercimek Çorbası için Hangi Malzemeler Kullanılır?
Mercimek çorbası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
– 1 su bardağı kırmızı mercimek
– 1 adet soğan
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 6 su bardağı su veya tavuk suyu
– Tuz, karabiber ve pul biber
Mercimek çorbasını yağda kavurarak yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Soğanı yemeklik doğrayın.
Adım 2: Tereyağını bir tencerede eritin ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Adım 3: Domates salçasını ekleyin ve kısık ateşte salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Adım 4: Yıkanmış mercimekleri ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Adım 5: Su veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın.
Adım 6: Çorbanın kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Adım 7: Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Adım 8: Servis yapmadan önce çorbanın kıvamını kontrol edin. Eğer çorba çok koyuysa su ekleyebilirsiniz.
Adım 9: Mercimek çorbasını sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz.
Mercimek Çorbası Yağda Kavurarak Nasıl Servis Edilir?
Mercimek çorbasını genellikle sıcak olarak servis ederiz. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz. Ayrıca yanında ekmek veya krutonlarla servis yapabilirsiniz. Çorba yanında limon dilimleri de sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
| Mercimek çorbası için öncelikle mercimekleri yıkayıp süzün. |
| Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun. |
| Doğranmış soğanın üzerine mercimekleri ekleyin ve karıştırın. |
| Tuz, karabiber ve su ekleyip kaynamaya bırakın. |
| Mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin ve blenderdan geçirin. |
Mercimek çorbası için öncelikle mercimekleri yıkayıp süzün.
Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun.
Doğranmış soğanın üzerine mercimekleri ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve su ekleyip kaynamaya bırakın.
Mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin ve blenderdan geçirin.