Son Konular

Merkez Bankası Türk Lirası vadeli döviz işlemlerine başladı

Credits
1.258.181
486

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçtiğimiz hafta duyurduğu Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım işlemlerine başladı. Merkez Bankası hayata geçirilen uygulamayı anlatan bir videoyu sosyal medya hesabından yayımladı.
Yapılan paylaşımda "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım işlemlerine, yani İngilizce kesintileriyle NDF işlemleri başladı. Peki bunu ne anlıyorsun?" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım işlemlerine, yani İngilizce kısaltmasıyla NDF işlemlerine başladı. Peki bu ne anlama geliyor?pic.twitter.com/pYAT33KlZn

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım işlemlerine başlamış durumda. Bu uygulama kapsamında, NDF işlemleri gerçekleştiriliyor. NDF, "Non-Deliverable Forward"ın kısaltmasıdır ve taraflar arasında belirli bir tarihte döviz alım-satımı yapılmasını öngören, ancak fiziki teslimat yerine nakit uzlaşması ile sonuçlanan bir türev üründür. Genellikle döviz piyasalarındaki likiditenin düşük olduğu veya döviz kısıtlamalarının olduğu ülkelerde kullanılır.

Merkez Bankası'nın bu adımı, Türk Lirası'nın döviz kurlarındaki oynaklığa karşı korunmasını ve döviz piyasalarına likidite sağlanmasını amaçlıyor olabilir. Bu tür vadeli döviz işlemleri, piyasalarda riskleri dengelemek ve kurlardaki dalgalanmalara karşı önlem almak için önemli bir araç olarak kullanılır. Bu gelişmeyi yakından takip etmek ve Merkez Bankası'nın açıklamalarını izlemek faydalı olacaktır.

1. Konular

1. 1.282.782
  2. Mesajlar

1. 1.683.536
  3. Kullanıcılar

1. 32.190
  4. Son üye

Geri
Üst Alt