Son Konular

Merkez Bankası: Vadeli döviz satışı yapılacak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.228.625
sondakjpg-oZdTBN6z2UGIPvGzdXqN-w.jpg

Dün piyasalarda yaşanan sert düşüşler ve kayıplar sonrası bugün Merkez Bankası döviz satışı yapılacağına ilişkin duyuru yayınladı.
Ekrem İmamoğlu ve 106 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi sonrası dün piyasalarda büyük kayıplar yaşandı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yaklaşık 950 puan kaybederken, altın, dolar ve euro, TL karşısında değer kazandı, TL değer kaybetti.

DÖVİZ SATIM İŞLEMLERİNİN DEVREYE SOKACAK

TCMB tarafından yapılan açıklamada, döviz piyasasının sağlıklı işleyişinin korunması ve kur oynaklıklarının önüne geçilmesi amacıyla Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerinin devreye alınacağı belirtildi.
Bu adım, piyasalarda döviz likiditesinin dengelenmesini sağlamak amacıyla atılırken, Merkez Bankası'nın piyasa dinamiklerine müdahale ederek kur istikrarını desteklemeyi hedeflediği ifade ediliyor. Uzmanlar, bu hamlenin döviz piyasasında spekülatif hareketleri sınırlamaya yönelik bir önlem olarak değerlendirildiğini belirtiyor.
TCMB'nin söz konusu işlemleri nasıl ve hangi şartlarda gerçekleştireceğine dair detayların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

İmamoğlu da aralarında: 87 kişinin ifade işlemleri başladı

Sivas'ta iki yolcu otobüsü çarpıştı: 6 yaralı var

Benzer Konular

Merkez Bankası gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 44'ten yüzde 46'ya yükseltiği toplantı özeti açıkladı. Özette, "Yakın Dönem Gelişmeleri1. Son dönemde finansal piyasalarda oluşan yüksek oynaklıkla birlikte Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 6 Mart tarihli Para Politikası...
Cevaplar
1
Görüntüleme
17
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz piyasasının sağlıklı çalışması, kurlarda oynaklıkların engellenmesi ve döviz likiditesinin dengelenmesi amacıyla TL uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlıyor. TCMB, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine ilişkin açıklama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçtiğimiz hafta duyurduğu Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım işlemlerine başladı. Merkez Bankası hayata geçirilen uygulamayı anlatan bir videoyu sosyal medya hesabından yayımladı. Yapılan paylaşımda "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türk Lirası Uzlaşmalı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
13
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu toplantı özetinde enflasyonla ilgili beklentiler ile para politikalarına yönelik gelişmeleri değerlendirdi. Merkez Bankası metninde şu ifadelere yer verildi: Küresel Ekonomi Küresel Ekonomi 1. Küresel ticaret politikalarına...
Cevaplar
1
Görüntüleme
55
  • Öneri Öneri
yerini belirlemek dendiği süre kişilerin aklında muhakkak şeyler canlanır Bunların başında da döviz ve altın alıp satmak gelir Biri kuyumcudan diğeri döviz bürosundan kolayca yapılır Elbette günümüzde bu yatırım trendleri eski moda oldu ve artık fazla daha kazançlı şekillerde işlemler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  1. Konular

1. 1.281.024
  2. Mesajlar

1. 1.678.306
  3. Kullanıcılar

1. 31.734
  4. Son üye

Geri